Traian Băsescu, pentru a patra oară în vizită la podul de la Dorneşti – Suceava

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat joi (19 august 2010) şantierul de la podul de pe râul Suceava, pe DN 17A, rupt de viitură de la inundaţiile din luna iunie, de la Dorneşti. Şeful statului a fost însoţit de ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

Traian Băsescu s-a arătat mulţumit de stadiul lucrărilor. Preşedintele a susţinut că soluţia adoptată pentru construcţia podului este foarte apropiată de cea de la Mărăcineni şi şi-a exprimat convingerea că având acelaşi proiectant şi acelaşi constructor va fi o execuţie de calitate. Se estimează că lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Iniţial, valoarea lucrărilor a fost estimată la 2 milioane de euro, şeful de şantier Alexandru Branici precizând că urmează să se execute, în aval, şi pragul de fund, pentru a proteja atât podul rutier, cât şi pe cel de cale ferată alăturat. În aceste condiţii, Branici a susţinut că valoarea lucrărilor ar putea fi dublată. Lucrările la pod au demarat la începutul lunii iulie. Podul de la Dorneşti de pe DN 17A a fost construit în 1965.

Citeste si:  Tranzacţii de 116 milioane de lei derulate marţi pe Bursa de la Bucureşti
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner