Jucăriile noi depuse în memoria bebeluşilor morţi la Giuleşti au fost furate

Persoane necunoscute au furat o parte dintre jucăriile depuse în faţa Maternităţii Giuleşti, unde cinci bebeluşi au murit ca urmare a tragicului eveniment petrecut luni.

Foarte mulţi oameni au mers săptămâna trecută la Maternitatea Giuleşti pentru a depune lumânări, flori şi jucării în momoria celor cinci bebeluşi decedaţi în incendiul de luni.

Jucăriile nu au stat foarte mult pe treptele şi la gardul maternităţii, pentru că mai mulţi indivizi le-au furat, în special pe cele noi, cu eticheta pe ele, scrie Adevărul.ro.

„Am văzut oameni, îmbrăcaţi la costum, care au plecat cu braţele pline de ursuleţi de pluş. Au ales păpuşile cele mai frumoase şi alea cu etichetă. Nu pot să cred că cineva poate face aşa ceva”, a declarat un martor.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Păpuşa

Un altul, cunoscut sub numele de Elvis, care face pe parcagiul în zonă, ne-a declarat şi el că jucăriile au fost furate chiar de către unii oameni „bine îmbrăcaţi”.

„Erau jucării pe scările maternităţii până la ultima treaptă de sus, însă au dispărut multe pe timpul nopţii. L-am văzut pe unul, îmbrăcat la costum, care s-a făcut că depune un tub de pastă de dinţi în memoria copiilor arşi şi cu mâna cealaltă lua jucării. A lăsat tubul jos, dar a plecat cu un braţ plin de ursuleţi de pluş, toţi nou nouţi cu eticheta pe ei”, ne-a povestit Elvis.

Citeste si:  Ministrul Sănătăţii dezminte informaţiile potrivit cărora şi-ar fi depus demisia din funcţie

Un incendiu a avut loc luni în Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a Maternităţii Giuleşti. În momentul izbucnirii incendiului, în secţie nu se afla niciun cadru medical. La un salon aflat în apropiere se aflau însă mai multe cadre medicale care participau la o mică petrecere dedicată sărbătoririi Sfintei Maria.

Cinci bebeluşi, doi băieţi şi trei fete, au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului. Trei bebeluşi au murit pe loc, iar alţi doi la spital.

Ieri, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, a declarat că unul dintre bebeluşii arşi în incendiul din Maternitatea Giuleşti  rămâne intubat, în stare critică, în timp ce ceilalţi cinci sunt stabili.

Citeste si:  Sărbători religioase - 24 aprilie
Citește și
1 Comentariu
  1. undera spune

    Dragi copii,
    Bine ati venit pe lume. O lume unde daca scapati cu viata din maternitate, daca nu va vand parintii pe cateva sticle de bautura si daca nu va ineaca preotul in cristelnita la botez aveti mari sanse ca un „domn” la costum sa va fure jucariile.
    Cat de jegos si infect poti fi sa furi jucarii, in primul rand ca nu reprezinta valoare si in al doilea rand sunt ale unor copii. Ei bine cu atat mai rau cand acei copii au avut un sfarsit tragic si stupefiant pentru Europa anului 2010. Dumnezeu sa-i aiba in paza pe cei mici, sa le dea putere parintilor sa treaca peste acest soc si sanatate, fericire si multi ani bebelasilor care sunt internati.
    Cat despre scursurile umane care se preteaza la asfel de gesturi va urez o sedere placuta si lunga in celula cu niste parinti „lucrati” si periculosi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata