Comisia de buget-finanţe din Senat a respins majorarea TVA la 24%


Comisia de buget-finanţe din Senat a modificat luni OUG 58/2010, respingând creşterea Taxei pe Valoarea Adăugată de la 19% la 24%, iar ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, care a participat la dezbateri, a refuzat, la final, să comenteze.

Pentru menţinerea TVA la 19% au votat şase senatori, de la PNL şi PSD, în timp ce pentru varianta Guvernului s-au exprimat doar patru parlamentari.

Ministrul de finanţe, Sebastian Vlădescu, a declarat, la final, că nu este de acord cu amendamentele aprobate în Comisia de buget-finanţe din Senat, printre care revenirea TVA la 19%, şi a ridicat din umeri, refuzând să comenteze.

Citeste si:  Viorica Dăncilă anunță că PSD va merge vineri, la consultările de la Cotroceni: Suntem responsabili

„În Comisia de buget-finanţe a Senatului s-au discutat două Ordonanţe de Urgenţă: 63, privind finanţele publice locale şi 58, cea de modificare a Codului Fiscal, principala prevedere fiind cea de majorare a TVA de la 19 la 24%.

La ordonanţa 58 amendamentele cele mai importante au fost cele referitoare la revenirea la cota de 19%, eventual cote reduse pentru alimente, 9 sau 5%, cel privitor la reintroducerea regimului de microintreprinderi cu impozitare de 3% pe cifra de afaceri şi cel referitor la anularea impozitului minim.

Citeste si:  Sebastian Vlădescu vrea ca din 2011 valoarea punctului de pensie să se stabilească prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat

Cu excepţia anulării impozitului minim, cu celelalte nu am fost de acord”, a declarat Sebastian Vlădescu, potrivit Gândul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata