Asigurarea obligatorie a locuinţelor: Doar 25.000 de români au încheiat poliţe

Desi legea ii obliga, romanii nu se inghesuie sa incheie asigurarea obligatorie pentru locuinta. Directorului general al Polului de Asigurare impotriva Dezastrelor, Marius Bulugea, a declarat ca doar 25.000 de polite au fost incheiate de la 15 iulie, cand legea a intrat in vigoare.

Prin acest program ar trebui sa fie asigurate obligatoriu sase milioane de locuinte, atat din mediul urban cat si cel rural, a explicat Bulugea, potrivit Cotidianul.ro.

Astfel, proprietarii sunt obligati sa incheie asigurarea obligatorie a locuintei in termen de sase luni de la intrarea in vigoare a legii.

Cei care nu respecta acest termen risca o amenda de pana la 500 de lei. Potrivit sursei citate, costul unei astfel de asigurari este de 10, respectiv 20 de euro pe an, in functie de materialul din care este construita casa.

Citeste si:  Atenţie! Se înmulţesc ţepele date de asiguratorii auto!

In cazul unor calamitati naturale, proprietarii care au incheiat astfel de polite vor primi ca despagubire 10.000 de euro pentru casele din chirpici si 20.000 de euro pentru casele cu structura de beton armat sau lemn.

Citește și
1 Comentariu
  1. Pavel Gabriela spune

    Eu nu sunt lamurita pe ce formulare au fost incheiate aceste 25.000 de polite .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata