DUŞMANII DIN PAT. Monotonia şi bolile care apar o dată cu vârsta pot scădea libidoul

Cuplurile blazate care vor să aducă ceva nou în intimitate pot încerca exerciţii de fantezie şi medicamentele cu hormoni, scrie România liberă.

Exerciţiile de fantezie, precum jocurile de rol, pot revigora viaţa sexuală dacă sunt înţelese şi acceptate de ambii parteneri. „Puteţi să vă îmbrăcaţi în altcineva, să vă daţi o întâlnire ca şi cum ar fi pentru prima oară, să închiriaţi o cameră la hotel sau să vă abordaţi altfel partenerul, dându-i telefoane sau mesaje cu conotaţie sexuală.

Toate astea pot veni după o discuţie în care fiecare să vorbească despre mulţumirile şi nemul­ţumirile lui”, spune Roxana Mischianu, medic primar psihiatru-sexolog la Spitalul Colentina din Bucureşti.

Citeste si:  Cutremur de 3 grade pe scara Richter în zona Vrancea, joi dimineaţă

Medicamente pentru libidou sau proteze speciale

Scăderea libidoului, cauzată de menopauză, poate fi combătută cu ajutorul lubrifiantelor cu hormoni care hrănesc mucoasa vaginală, iar pentru disfuncţiile erectile puteţi folosi medicamente pentru potenţă. „O soluţie pot fi şi protezele peniene care se pun prin operaţie. În unele state din Europa, astfel de intervenţii chirurgicale sunt decontate de casele de asigurări.

Burta şi potenţa nu fac casă bună

Sexualitatea ţine de sănătatea globală a cuplului, spun psihologii. „Sexualitatea, ca şi somnul, este o funcţie fundamentală care poate fi afectată dacă sistemul este deficitar. Cum îţi aşterni partea fizică, aşa va fi şi sexualitatea în cuplu”, spune psihologul Matei Georgescu. La fel de importantă ca igiena fizică, cea metabolică poate pune în cui viaţa sexuală a cuplului dacă este deficitară.

Citeste si:  170.000 de măşti au fost distribuite în şcolile şi liceele din Iasi
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner