Noua lege a salarizării micşorează şi mai mult salariile cadrelor didactice. VEZI GRILELE

Cadrele didactice s-ar putea trezi din 2011 cu salariile şi mai mult micşorate. După ce au rămas fără 25% din salariu, noua lege a salarizării unitare mai reduce şi coeficienţii de ierarhizare în funcţie de care le vor fi calculate salariile de bază. VEZI NOILE GRILE DE SALARIZARE

Proiectul noii Legi a salarizării unitare prevede coeficienţi de ierarhizare mai mici pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar cu vechime mai mică în muncă, informează Realitatea.net.

Astfel, un profesor debutant cu studii superioare de lungă durată beneficia conform vechii legi de un coeficient de bază de 2,10. Noua lege însă prevede în cazul lor un coeficient de bază de doar 1,90.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Motorul cu abur

De asemenea, profesorii cu studii superioare de lungă durată şi grad definitiv, cu vechime între 2 şi 6 ani, trec acum de la un coeficient de bază de 2,20 la unul de 1,95. Tot o scădere este prevăzută şi în cazul celor cu vechime de 6-10 ani. Conform vechii legi a salarizării unitare ei aveau un coeficient maxim de 2,75. Prin noua lege, acesta a fost redus la 2,56.

Nici pentru profesorii cu studii superioare de lungă durată şi grad didactic 1 nu sunt veşti mai bune. Cei cu 2-6 ani vechime vor trece, în urma noii legi de la un coeficient de bază de 2,30 la unul de 2,26. Reducerea este şi mare pentru cei cu vechime între 6 şi 10 ani care trec de la un coeficient de 3,25 la unul de 2,96. De altfel, coeficienţii se menţin mai mici în noua lege până la o tranşă de vechime în muncă de 35-40 de ani. Astfel, în cazul acestora coeficientul a crescut de la 4,15 la 4,19.

Citeste si:  Premierul Boc respinge orice revenire la salarizarea din 2009 pentru bugetari

Motive de bucurie au şi cei cu cu peste 40 de ani vechime, în cazul cărora coeficientul a fost majorat de la 4,25 la 4,40.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata