Cum va arăta Terra, locul de la mare unde vom merge şi când plouă. Ultima soluţie pentru atragerea străinilor pe litoral: staţiunea pe care o fac ei

– Cinci complexuri de tip „resort” vor fi construite pe malul Mării Negre, în viitoarea staţiune Terra, din dreptul comunei 23 August. Apariţia noii staţiuni este menită să atragă zeci de mii de turişti străini anual, în special nemţi şi austrieci: regimul va fi all-inclusive iar investitorii vor fi străini, scrie Gândul

În următorii cinci ani, o nouă staţiune este proiectată să apară pe litoralul românesc al Mării Negre, între Costineşti şi Olimp, în dreptul comunei 23 August. Cinci complexuri tip „resort” a câte două sau trei hoteluri fiecare, alături de câteva zeci de vile, urmează să fie construite de-a lungul coastei şi în jurul lacului Tatlageac din localitate, din banii a şapte-opt investitori, „mari şi cu potenţial”, din Germania, Olanda, Turcia, Austria şi Franţa, potrivit informaţiilor furnizate de primarul din 23 August, Mugur Mitrana.

Citeste si:  Dăncilă, despre protejarea lui Tăriceanu în Parlament: Cred că a fost o greșeală


Terra va fi o premieră pentru turismul românesc, deoarece se va baza pe sistemul all-inclusive, foarte apreciat de turiştii străini, în special de cei din Nordul continentului. Faptul că turistul va avea în acelaşi complex, pe lângă cazare şi masă, şi posibilităţi de petrecere a timpului liber şi de distracţie va putea prelungi sezonul turistic pe litoralul românesc: chiar şi dacă vremea va fi defavorabilă şi marea agitată, vor exista piscine acoperite şi spaţii suficiente de entertainment.

Se ştie deja că unul din campusurile din viitoarea staţiune Terra este al austriecilor. Ei se vor apuca primii de treabă, pentru a construi două hoteluri a câte 13 etaje, 40 de vile de vacanţă, heliport şi un teren de minigolf, printr-o investiţie de circa 600 milioane de euro.

Citeste si:  Ziua Naţională a României, deschisă la Expo Shanghai 2010

Statul român va trebui să investească în jur de 7 milioane de euro în infrastructura rutieră şi în utilităţi, iar ministrul Turismului Elena Udrea ar vrea să taie şi ea o panglică, fie ea şi de inaugurare. „Mugur, din toată sărăcia, vă dăm”, i-a spus Elena Udrea primarului din 23 August, Mugur Mitrana.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata