Ionuţ Negoiţă, proprietarul Rin Grand Hotel: „Relaţia cu băncile este una de subordonare, băncile fiind pe poziţie dominantă”

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă, 36 de ani, care deţine împreună cu fratele său Robert Negoiţă (deputat PSD) grupul Confort, cu afaceri în turism, imobiliare şi media, susţine că a stopat investiţiile şi că aşteaptă să se stabilizeze piaţa, deşi la începutul anului vorbea despre un mall şi un hotel cu 1.000 de camere pe litoral.

„Nu mai facem alte investiţii anul acesta. Am făcut imprudenţa să iau credite pe termen scurt şi am riscat să mă blochez”, a declarat Ionuţ Negoiţă, care deţine împreună cu fratele său Robert Negoiţă (deputat PSD) grupul Confort.
Companiile lor lucrează cu mai multe bănci din România, datoriile bancare ridicându-se la 27 de milioane de euro.

Citeste si:  ALPAB susţine că firma ce realizează Aqua Park va prezenta o garanţie a lucrărilor

Businessurile pe care le administrează cei doi antreprenori au continuat să scadă şi după prima jumătate din acest an, scrie Ziarul Financiar. Ionuţ Negoiţă susţine că o creştere a afacerilor anul acesta, dar şi anul viitor este aproape imposibilă.

Omul de afaceri menţionează că până când businessurile pe care le controlează nu vor susţine un credit bancar în proporţie de 70%, nu va mai lucra cu bani de la bănci.

„Relaţia cu băncile este una de subordonare, băncile fiind pe poziţie dominantă. Nu ai cum să faci un business când costurile creditelor sunt mari, cu dobânzi de 8-10%, iar termenele de creditare sunt scurte. Vom ajunge într-o zonă sustenabilă când creditul va fi pe 15 ani, iar dobânda de maxim 5%”, a spus Negoiţă, adăugând că termenul „sufocat” este foarte reprezentativ pentru ceea ce fac băncile cu companiile.

Citeste si:  Pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2015 cu cinci procente

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata