Biletele de tren şi de metrou se scumpesc în septembrie 2010

Biletele de tren şi metrou se vor scumpi în septembrie cu 8-9 la sută, respectiv cu 10 – 11 la sută, după ce conducerile CFR Călători şi Metrorex au cerut în repetate rânduri creşterea tarifelor pentru echilibrarea bugetelor, potrivit informaţiilor remise de Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat recent că planul de restructurare a companiilor de cale ferată nu prevede doar disponibilizări de personal, ci şi reorganizări şi creşterea veniturilor prin majorări de tarife, nivelurile propuse fiind de 8-9 la sută la CFR Călători şi 10-11 la sută la Metrorex.
„Am făcut propuneri pentru majorarea tarifelor cu 8-9 la sută la CFR Călători şi cu 10-11 la sută la Metrorex. Hotărârile de Guvern sunt făcute, urmează ca Guvernul să ia o decizie”, a spus ministrul Transporturilor.

Citeste si:  Elena Udrea: Lucrăm la un drum spre sudul Litoralului, care ocoleşte Constanţa

Hotărârile de Guvern de majorare a tarifelor la CFR Călători şi Metrorex vor intra spre aprobare cel mai probabil în şedinţa de miercuri a Executivului, potrivit reprezentanţilor celor două companii.
CFR Călători a majorat deja tarifele cu circa patru la sută, de la 1 iulie, în urma majorării TVA. Ultima creştere a preţurilor la biletele de tren, cu 8,1 la sută, s-a produs la 1 septembrie 2007. În cazul metroului, preţul cartelelor de călătorie a fost majorat în urmă cu mai mult de un an, în mai 2009, cu şapte la sută.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner