Vlădescu: Exista o divergenţă de opinie între mine şi preşedinte de foarte multă vreme

Fostul ministru al Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat vineri (3 septembrie 2010) după predarea mandatului, că exista o divergenţă de opinie între el şi preşedintele Traian Băsescu de foarte multă vreme.

Preşedintele a apreciat acordarea de stimulente angajaţilor din MFP, în lunile iunie şi iulie, drept o „greşeală inadmisibilă”. „Mi-am asumat această motivaţie de a acorda stimulente în MFP pentru că existau diferenţe de salarizare între angajaţii MFP şi ceilalţi bugetari”, a spus Vlădescu.
Fostul ministru al Finanţelor a explicat că, din cauza unei erori în Legea Salarizării Unitare, personalul MFP ar fi avut o scădere de salarii cu 60 la sută pentru că, spre deosebire de sporuri de salarii recunoscute de Lege, stimulentele au fost eliminate, iar angajaţii din MFP nu beneficiau de sporuri ci de stimulente.

Citeste si:  Guvernul norvegian spune că nu va acorda mai mult sprijin companiei Norwegian Air

Vlădescu a mai spus că acordarea de stimulente i-a fost reproşată în mod direct. Fostul ministru al Finanţelor a afirmat că nu a făcut niciodată politică, că a primit uneori posturi în administraţie şi a plecat când nu a mai fost nevoie. El a apreciat din nou că remaniera sa a fost o eroare, pentru că ar fi trebuit să termine ce a început.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner