EUR
4,84 RON
(+0.1%)
USD
4,31 RON
(+0.33%)
GBP
5,42 RON
(+0.27%)
CHF
4,48 RON
(+0.52%)
BGN
2,47 RON
(+0.11%)
BYN
1,80 RON
(+0.31%)
CAD
3,19 RON
(+0.42%)
RSD
0,04 RON
(+0.09%)
AUD
2,98 RON
(-0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.65%)
CZK
0,18 RON
(-0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.74%)

Corina Creţu a cerut în PE demiterea lui Laszlo Tokes din funcţia de vicepreşedinte al forului european

Europarlamentarul PSD Corina Creţu cere Parlamentului European (PE) să-i retragă lui Laszlo Tokes calitatea de vicepreşedinte al forului. Ea îl acuză pe Laszlo Tokes de faptul că ar fi un promotor al separatismului pe criterii etnice.

„Corina Creţu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European, a solicitat luni, în şedinţa plenară de la Strasbourg, retragerea calităţii lui Tokes Laszlo de vicepreşedinte al Parlamentului European”, se arată într-un comunicat transmis marţi (7 septembrie 2010) de biroul din Cluj al europarlamentarului. „Se împlinesc trei luni de când printre vicepreşedinţii Parlamentului European se numără dl Tokes Laszlo.

De la alegerea sa controversată, dl Tokes a confirmat, din păcate, temerile celor care am avertizat asupra riscurilor alegerii unui promotor înverşunat al separatismului pe criterii etnice şi a unui semănător de vrajbă într-un spaţiu în care noile state membre ale UE fac eforturi pentru închiderea rănilor trecutului şi pentru reconcilierea în spiritul Europei Unite”, a declarat Corina Creţu, potrivit comunicatului amintit.

În comunicat se mai arată că, în intervenţia sa, Corina Creţu a subliniat faptul că în noua sa postura de vicepreşedinte „Tokes Laszlo şi-a intensificat mesajele extremiste şi şovine, mergând până la instigări la acţiuni de stradă pentru obţinerea autonomiei teritoriale etnice în unele zone ale Românei, fapt care reprezintă un atac grav la integritatea unui stat membru al Uniunii Europene”.
„Având în vedere această atitudine contrară valorilor şi normelor europene, solicit punerea în discuţie şi retragerea calităţii d-lui Tokes Laszlo de vicepreşedinte al Parlamentului European”, a conchis europarlamentarul Corina Creţu, potrivit comunicatului de presă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata