EUR
4,83 RON
(+0.01%)
USD
4,47 RON
(+0.15%)
GBP
5,48 RON
(+0.12%)
CHF
4,58 RON
(-0%)
BGN
2,47 RON
(-0.08%)
BYN
1,73 RON
(+0.15%)
CAD
3,14 RON
(+0.77%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,68 RON
(+0.37%)
JPY
0,04 RON
(+0.12%)
CZK
0,17 RON
(+0.42%)
INR
0,06 RON
(+0.37%)

 

Programul Rabla pentru tractoare se va modifica în 2011

Programul ”Rabla” pentru tractoare se va modifica, în 2011, pentru a da posibilitatea celor interesaţi să cumpere un tractor nou folosind 2-3 tichete valorice, la fel ca în cazul maşinilor, a anunţat marţi (7 septembrie 2010) ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, la Craiova, în urma unei vizite la uzina Ford.

Borbely a explicat că s-a luat această decizie pentru că, în acest moment, diferenţa dintre preţul unui bon valoric de 17.000 lei pentru tractoarele vechi şi preţul unuia nou este prea mare şi din acest motiv programul nu a fost foarte accesat.
”Anunţ în premieră că probabil anul viitor vom modifica un pic programul ‘Rabla’ pentru tractoare, pentru că ne-am dat seama că ar fi mai mulţi şi acolo (n.red.: care ar accesa acest program) dacă ar putea cupla două-trei tichete valorice.

Începând de anul viitor – ştiţi că acum se dă un tichet valoric de 17.000 lei şi probabil că diferenţa este foarte mare între preţul unui tractor şi acest tichet valoric – vrem să dăm posibilitatea celor care vor să cumpere tractoare noi să poate valorifica două-trei tichete, la fel cum este programul ‘Rabla’ pentru maşini. Este în interesul nostru să scăpăm şi de tractoarele vechi, nu numai de maşinile vechi”, a declarat ministrul.

Acesta a mai spus că Programul ”Rabla” pentru maşini, ”care interesează şi Ford”, va continua şi în 2011 probabil în aceleaşi condiţii, ”poate cu unele modificări”, şi a avertizat că anul acesta deţinătorii de vouchere trebuie să le valorifice până la 25 noiembrie, pentru că după această dată îşi pierd valabilitatea.
Laszlo Borbely a mai arătat că până acum prin Programul Rabla au fost casate 165.000 de maşini vechi şi au fost cumpărate 40.000 de maşini noi, dintre care peste 50 la sută provin din producţia internă.

”Prin programul Rabla au fost casate 165.000 de maşini vechi, uzate, şi au fost cumpărate 40.000 de maşini noi – un lucru bun şi pentru mediu şi pentru cetăţeni. Introducerea tichetelor valorice a fost o idee bună, pentru că ai un tichet valoric, poţi cumpăra alte două tichete şi înseamnă 3.000 de euro. Mai pui alte 3-4.000 de euro şi îţi iei o maşină nouă.
Aveţi grijă să valorificaţi aceste vouchere până la 25 noiembrie, pentru că după această dată îşi pierd valabilitatea”, le-a transmis Borbely primarilor din Dolj, prezenţi la o întâlnire organizată la sediul Prefecturii.

Ministrul Mediului a profitat de ocazie pentru a le povesti acestora că, într-o zi, a fost sunat de un primar dintr-o zonă a ţării care i-a solicitat consultanţă în legătură cu valorificarea unui număr de 10 tichete valorice. ”Într-o zi m-a sunat un primar să mă întrebe: Am 10 tichete valorice, nu ştiţi pe cineva care ar putea cumpăra aceste tichete. I-am spus că deocamdată nu mă ocup de astfel de probleme, dar este o idee, că nu se ştie…”, a povestit Borbely, râzând.

Citește și
3 Comentarii
  1. adam spune

    Buna am citit site-ul dv si sunt interesat de programul rabla la tractoare cu cine pot sa intru in contact pentru k eu unde am intrebat la firmele ce detin tractoare au spus k nu lucreaza cu acest program nu se poate sa se posteze un site-ul cu acele unitati din ro ce lucreaza cu acest program va multumesc

  2. catalin spune

    de vorbe sunt satul in agricultura. trebuie sa mai treaca un an pana ce dau ei voie la bieti agricultori sa poata acesa programul rabla pe cand este atata nevoie in agricultura,,ori cum statul incurajeaza PARLOAGELE!!!!!S

  3. catalin spune

    de vorbe sunt satul in agricultura. trebuie sa mai treaca un an pana ce dau ei voie la bieti agricultori sa poata acesa programul rabla pe cand este atata nevoie in agricultura,,ori cum statul incurajeaza PARLOAGELE!!!!!S sulventie mica sa ti-o da cad vor nu la timp!!! cu achizitionare tractoarelor nu mai vorbim k trebie sal il ei pe conpropriu, nu sulventi nimic doar vorbeee cu vorbe se face agricultura in Romania.!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata