EUR
4,84 RON
(+0.01%)
USD
4,24 RON
(+0.03%)
GBP
5,33 RON
(+0.16%)
CHF
4,49 RON
(+0.25%)
BGN
2,47 RON
(+0.26%)
BYN
1,77 RON
(-0.59%)
CAD
3,13 RON
(-0.37%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,97 RON
(+0.38%)
JPY
0,04 RON
(+0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.11%)
INR
0,06 RON
(+0.03%)

„Alo, mergeţi vă rog la vecinul dvs şi spuneţi-i să-şi plătească rata”. Protecţia Consumatorilor: „Un abuz”!

Pentru a recupera ratele neplătite, angajaţii unor bănci apelează la vecinii clienţilor lor pe care îi roagă să bată la uşa restanţierilor, scrie Gândul

 

Mesajul este standard, de cele mai multe ori. După ce se prezintă politicos şi îşi cere scuze de deranj, angajatul băncii îi spune persoanei de la celălalt capăt al firului că, în blocul său, la scara X, apartamentul Y locuieşte o doamnă al cărei nume îl silabileşte de două ori, pentru a fi sigur că a fost înţeles corect. „Avem o mare rugăminte la dvs. Vă rugăm să îi lăsaţi în cutia poştală un bilet vecinei dvs de la apartamentul … cu următorul număr de telefon şi numele băncii”.

Mulţi dintre cei care au fost deranjaţi cu asemenea telefoane spun că acestea ajung la un moment dat să se repete chiar şi de câteva ori pe lună. „Este un abuz”, ne-au precizat oficiali din cadrul Protecţiei Consumatorilor. Reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) au precizat pentru Gândul că au primit plângeri de la persoane are reclamă asemenea practici.

Între băncile reclamate se numără Bancpost şi Piraeus Bank. Oficiali ai Piraeus Bank au recunoscut că aplică asemenea practici, dar au şi o explicaţie: este o „comunicare de urgenţă”, pentru a identifica „împreună cu clientul soluţia ieşirii din impas”. „Procedura la care vă referiţi este pusă în practică numai în cazul clienţilor ale căror restanţe depăşesc 20 de zile, atunci când banca a epuizat toate celelalte opţiuni fără a reuşi, din motive independente de ea, să ia legatura cu clientul său”, au explicat pentru Gândul reprezentanţii Piraeus Bank.

Citește și
3 Comentarii
 1. Alina spune

  Grupul clientilor nemultumiti de Banca ROMANEASCA:
  http ://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiBR/

 2. Dana spune

  Protecţia Consumatorilor: “Un abuz”!

  Cum sanctioneaza PC acest abuz?

 3. alin spune

  rusine sa va fie,cum sa merg eu la vecinu sa-i spun sa plateasca rata ,ar trebui sa nu mai plateasca nimeni la comisioanele care lea-ti pus rusine sa va fie

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata