EUR
4,83 RON
(+0.03%)
USD
4,12 RON
(+0.04%)
GBP
5,36 RON
(+0.08%)
CHF
4,49 RON
(-0.44%)
BGN
2,48 RON
(-0.26%)
BYN
1,68 RON
(+0.38%)
CAD
3,07 RON
(-0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.62%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(-0.4%)
INR
0,05 RON
(-0.08%)

Ghid de legi absurde: La Éboli, un sărut în maşină este pedepsit cu 500 de euro

Interdicţiile cele mai absurde se regăsesc legislaţiile multor ţări. Dacă sunt unii cărora le place să încalce legea pot face acest lucru fără să fie nevoie să omoare pe cineva, să fure ori să-şi hărţuiască vecinii.

 

Este suficient ca cineva să se plimbe ca turist prin Italia sau SUA şi să afle că este nevoie de mult mai puţin pentru a plăti o amendă. Va afla ca se poate face chiar închisoare pentru un sărut în propria maşină, mersul înapoi,sau împrumutul unui aspirator, notează ziarul La Razon. Înainte de a pleca în străinătate este bine ca oricine să se intereseze despre obiceiurile ţării vizitate.

O scurtă informare se poate transforma însă într-un şuvoi de norme care pot deveni o capcană pentru un turist amator. Un bun exemplu în acest sens poate fi chiar Italia, unde recent au fost aprobate 150 de norme de securitate civică care i-au surprins chiar şi pe vecini. Vigevano este un oraş în apropiere de Milano unde aşezatul la umbra unui monument local poate costa foarte mult.

Mai concret 320 de euro, cât a plătit un cuplu la începutul acestei veri pentru comiterea unei astfel de imprudenţe. Un alt exemplu de legislaţie absurdă în interiorul Italiei, se poate găsi în oraşul Eraclea, ale cărui plaje sunt preferate de turiştii care vor să scape de aglomeraţiile din vecina Veneţie. Un avertisment: taţii care îşi ajută copiii să ridice mici construcţii pe malul mării trebuie să ştie că aici castelele de nisip sunt interzise.

La Éboli sunt în schimb preocupaţi de siguranţa la volan. Comportamentul preventiv al conducătorului auto a fost aici împins la extrem astfel încât autorităţile interzic orice gesturi sau fapte care duc la distragerea atenţiei şoferului.
Un sărut în maşină este pedepsit cu 500 de euro, o amendă mult mai mare decât cea percepută pentru vorbitul la telefonul mobil. La Capri, în schimb sunt mai preocupaţi de liniştea vecinilor, prin urmare doi turişti au fost arestaţi pentru că deranjau comunitatea cu zgomotul făcut pe pardoseală de papucii lor de plajă.

Mai departe de Italia, la Singapore există o mare grijă faţă de guma de mestecat. Mai întâi a fost interzisă aruncarea lor pe stradă, apoi vânzarea, iar în final mestecarea. În Elveţia pot exista probleme la folosirea toaletei seara, având în vedere că este interzis să tragi apa după ora zece. Paradisul absolut al legilor absude este totuşi în SUA. În Alabama, de exemplu, este interzis să conduci cu ochi închişi.

Dacă o femeie singură sau văduvă vrea să sară cu paraşuta, în Florida, trebuie să ştie că nu poate face acest lucru dacă este duminică. Tot aici, dacă proprietarul unui elefant îl leagă de un aparat de taxat, trebuie să plătească tariful corespunzător unui autoturism.

Alte exemple ale legislaţiei americane: la Devon este interzis mersul înapoi după apusul soarelui, în Alaska, amatorii de fotografii încalcă legea dacă trezesc ursul după ce l-au pozat (deşi permite vânarea lor), ia la Tennesse nu pot trăi în aceeaşi casă mai mult de opt femei. Şi tot la Denver, dacă un cetăţean vrea să ceară împrumut aspiratorul de la un vecin, mai bine să nu o facă. Legea îl pedepseşte.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata