Exproprierea, o soluţie pentru Băile Herculane

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri (15 septembrie 2010) la Alba Iulia, că în ‘cazul Băile Herculane’, soluţia ar fi exproprierea pentru utilitate publică, propunere prezentată şi în Parlament, iar în rest, instituţiile abilitate ar trebui să-şi facă datoria faţă de ceea ce s-a întâmplat în privatizarea din această staţiune.

‘Este dureros acest caz. Reuşim uşor, uşor să mai scoatem câte un hotel de la societatea care a privatizat şi care e acum îndatorată şi în executare silită la stat’, a spus Udrea. Ministrul a arătat că ‘dacă nu se găseşte o soluţie de forţă’, amintind de demersul din parlament, ‘va fi foarte greu’.
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a subliniat importanţa staţiunii de la Herculane, arătând vechimea acesteia, ”care datează din anul 102, de pe vremea împăratului Traian’, şi a patrimoniului cultural istoric de aici.

Citeste si:  Ucraina doreşte excluderea Rusiei din ONU

Referindu-se la faptul că au fost distruse clădiri monument, Elena Udrea a apreciat că ‘asta este şi faptă penală, conform legislaţiei româneşti’. ‘Însă, aşa cum, la vremea aceea, au fost unii care au privatizat chiar încălcând şi interesul public, dar se pare că încălcând şi legea, la fel şi astăzi sunt unii care se fac că nu văd ce se întâmplă acolo şi continuă să susţină sau să protejeze situaţia creată, pentru că societatea respectivă este în executare silită, însă se tergiversează de ani de zile scoaterea la vânzare a acestor imobile’, a declarat ministrul Udrea.

Citeste si:  Măsuri pentru eradicarea evaziunii: Firmele vor intra mai greu în insolvenţă

‘Insistăm în continuare că soluţia ar trebui să fie, realmente, exproprierea, iar în rest, organele, instituţiile abilitate să-şi facă datoria faţă de ceea ce s-a întâmplat în privatizarea de la Herculane. Pe noi ne interesează ca această infrastructură să fie reabilitată şi redată circuitului turistic.
Din păcate, vorbim de o proprietate privată, chiar dacă este strigător la cer că proprietarul a ajuns să ducă staţiunea aici, totuşi este un statut de proprietate privată. Până când nu vom reuşi să reabilităm acele clădiri monument istoric, care sunt proprietate privată, staţiunea nu va fi deloc atractivă’, a mai spus demnitarul.

Citeste si:  SOF & BC SRL - notificare privind deschiderea procedurii insolvenţei

Elena Udrea a semnat, miercuri, la Alba Iulia, 3 contracte de finanţare, în valoare totală de peste 29 de milioane de euro, din care 21,8 milioane de euro fonduri nerambursabile, pentru proiecte incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close