Impozitul forfetar a fost o curăţire a mediului de afaceri

Liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, a declarat miercuri (15 septembrie 2010) la dezbaterea moţiunii simple PNL ce îl vizează pe ministrul Muncii, că impozitul forfetar a reprezentat o măsură de curăţare a mediului de afaceri, mai puţin incorectă decât cea prin care firmele au fost şterse din Registrul Comerţului, dacă nu s-au înregistrau la timp.

„Impozitul forfetar… a fost o curăţire a mediului de afaceri, mai puţin incorectă decât cea făcută. Ţin minte, acum câţiva ani de zile a fost o decizie prin care, prin lege, cei care nu se înregistrau erau şterşi din Registrul Comerţului. Măsura care a fost luată (n.r. – impozitul forfetar), ăsta a fost scopul principal. La 1 octombrie se anulează”, a declarat Mircea Toader.

Citeste si:  Ministerul Finanţelor despre impactul forfetarului: Foarte bine că s-au suspendat firme!

Liderul deputaţilor democrat-liberali a mai susţinut că toată clasa politică trebuie să-şi asume că economia de piaţă presupune şi existenţa şomerilor şi a criticat opoziţia că prezintă creşterea numărului de persoane fără un loc de muncă drept un indicator ce nu are de fapt nicio justificare. Mircea Toader a vorbit şi despre principiul impozitării oricărui venit pe care şi-l asumă guvernul şi a spus că la această regulă ar trebui să adere „în special cei din zona PNL”.

În acelaşi context, democrat-liberalul a mai susţinut că „opoziţia minte” atunci când acuză Executivul că ucide iniţiativa. „Iniţiativa în domeniul social nu trebuie să fie iniţiativă. Trebuie să aibă un singur rol, acela de a asigura pentru cei care nu pot să-şi asigure ziua de mâine sau au o serie de defecte date de natură să nu poată fi acoperite din aceste fonduri sociale, dar trebuie să fie sustenabile, să poată fi acoperite de tot ceea ce înseamnă zona de muncă”, a declarat Toader.

Citeste si:  Ce state sunt ameninţate de faliment

Deputatul PDL le-a reproşat şi semnatarilor moţiunii simple că nu se află în sală la dezbaterea propriului demers îndreptat împotriva ministrului Botiş. El a afirmat că moţiunea are mai mult un rol politic şi nu reprezintă un punct real de dezbatere. De asemenea, Toader a mai spus că moţiunea simplă are de fapt un caracter de cenzură, iar aspectele pe care opoziţia le impută ministrului Botiş ar fi trebuit adresate premierului Emil Boc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata