Salariaţii Petromidia intenţionează să intre în grevă la începutul lunii octombrie 2010

Angajaţii rafinăriei Petromidia ar putea organiza o grevă de două ore, în 4 octombrie 2010, solicitând creşteri salariale de 300 de lei pentru fiecare angajat, după ce conducerea companiei Rompetrol a refuzat acordarea sumelor cerute, motivând că parcurge o perioadă dificilă din punct de vedere financiar.

‘Am început să strângem semnături în rândul membrilor sindicali şi urmează ca în 4 octombrie să organizăm o grevă de două ore. Majorarea salariilor cu 300 lei pentru toată lumea ar fi trebuit aplicată de la 1 iulie 2010, fiind o creştere negociată cu conducerea companiei’, a declarat liderul Sindicatului Liber Petrochimistul, Petre Tancău.

De asemenea, acesta a menţionat că în urma discuţiilor de conciliere pe care sindicatele le-au avut cu reprezentanţii Rominserv şi Rompetrol Logistic, cele două părţi au ajuns la conflict de interese. În 11 august 2010, sindicaliştii de la Petromidia au organizat un miting de protest la Bucureşti prin care au solicitat aceleaşi majorări salariale.

Citeste si:  Procurorii au extins cercetările în cazul ministrului Mircea Diaconu

Conducerea Rompetrol a declarat că cererile reprezentanţilor sindicatului Petrochimistul de majorare cu 8-10 la sută a salariilor angajaţilor de pe platforma Petromidia sunt nejustificate în actualele condiţii economice şi ţinând cont de rezultatelor negative obţinute de companiile membre în ultimii ani, au precizat reprezentanţii Rompetrol, la începutul lunii august 2010.

‘Menţinerea unui echilibru bugetar şi a unei stabilităţi financiare este importantă pentru asigurarea nevoilor operaţionale curente ale unei companii, iar orice scădere neaşteptată a veniturilor poate determina adoptarea unor măsuri drastice pentru compensarea acestora.
În cazul Grupului, prin măsurile adoptate dar şi prin sprijinul acordat de acţionarul majoritar am reuşit să nu scădem nivelul salariilor sau numărul de angajaţi, iar pentru acest an considerăm şi aceste două direcţii ca obiective principale pentru pentru continuarea dezvoltării Grupului Rompetrol’, afirmă Saduokhas Meralyiev, directorul general al Grupului Rompetrol.

Citeste si:  Tarif de 2.500 lei fără TVA pentru accesul în sistemul de licitaţii SEAP

În pofida rezultatelor negative obţinute în perioada 2008-2010 de Grup, dar şi de companiile membre de pe platforma Petromidia, au fost efectuate măriri salariale în cuantum total de 850 lei brut. La nivelul platformei Petromidia (Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Rompetrol Logistics, Rominserv, Rompetrol Quality Control, Ecomaster şi Midia Marine Terminal) nivelul mediu salarial în prezent se ridică la 2.500 lei net (3500 lei brut), au menţionat reprezentanţii companiei.

Pe lângă aceste sume, angajaţii mai beneficiază de sporuri, venituri aferente orelor suplimentare efectuate, dar şi de prime de vacanţă. Acestea pot majora cu până la 42 la sută cuantumul salariului mediu net obţinut de un angajat într-o lună.

Citeste si:  Mediul de afaceri nu vrea amânarea adoptării monedei euro
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close