EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Deficitul TVR în primele 6 luni din 2010 se cifrează la 77 de milioane de lei

Deficitul bugetar al Televiziunii Publice, la 30 iunie 2010, se cifrează la suma record de 77 de milioane de lei, a anunţat joi (16 septembrie 2010) într-o întâlnire cu presa, preşedintele-director general al TVR, Alexandru Lăzescu.

Potrivit execuţiei de venituri şi cheltuieli, în primele şase luni ale anului TVR a înregistrat un deficit record de 77 de milioane de lei, adică circa 18 milioane de euro, iar veniturile s-au cifrat la 282 milioane de lei, din care 190,5 milioane au reprezentat venituri operaţionale.
Preşedintele-director general al TVR a arătat, într-o întâlnire cu presa organizată într-un studio al Televiziunii Publice, că valoarea creditelor angajate pentru acoperirea deficitului este de 20,3 milioane de lei.

Şeful postului public de televiziune a arătat că începând cu anul 2006 TVR a fost în deficit. El a arătat că, potrivit unui studiu EBU, între anii 2000 şi 2009 cota de piaţă a Televiziunii Publice a scăzut cu 31%, de la 38,3% la 7,3%.
El a prezentat o situaţie actuală a Televiziunii Române şi a subliniat că aceasta se confruntă cu audienţe scăzute, cu excepţa a câtorva emisiuni premium, comunicare internă şi externă deficitare şi angajaţi demotivaţi.

Lăzescu a venit şi cu un plan de redresare a TVR indicând reducerea risipei pe termen scurt prin renegocierea contractelor în derulare, iar pe termen mediu şi lung prin instrumente financiare viabile pentru gestiunea bugetelor de producţie şi achiziţii de filme, seriale şi sport, definirea unei identităţi clare a canalelor şi remodelarea grilelor, regândirea promovării şi creşterea vânzărilor din publicitate, cât şi atragerea fondurilor europene.

El a precizat că printre proiectele sale se numără digitalizarea Arhivei, Academia TVR şi un program de internship cu şcolile de jurnalism. Lăzescu a arătat că TVR Info nu va fi închis, dar că va fi regândit la fel ca TVR 2, axându-se pe smart education.
În ceea ce priveşte Cerbul de Aur, el a arătat că nu se va renunţa la acest eveniment. „Faptul că nu am făcut anul acesta Cerbul de Aur asta nu înseamnă că vom renunţa la un brand cu care ne asociem”, a adăugat şeful TVR.

Referitor la concedieri, Alexandru Lăzescu a precizat că se vor face evaluări ale angajaţilor în următoarele luni şi că trebuie găsite anumite soluţii. „Nu cred că dacă vii cu barda rezolvi lucrurile, trebuie să găsim soluţii inteligente, separând oamenii valoroşi”, a spus şeful TVR.
În ceea ce priveşte politizarea, el a spus că va evita acest lucru. „Evident că există intervenţii telefonice, dar astea se regăsesc şi în mediul privat. Depinde cum le gestionezi”, a arătat Lăzescu referitor la unele intervenţii ale politicienilor privind apariţiile la TVR. „Nu voi gira astfel de lucru”, a adăugat el

Lăzescu a prezentat şi cele trei obiectivele-cheie ale mandatului său, respectiv redresarea financiară, recâştigarea reputaţiei şi revenirea în topul audienţelor a Televiziunii Publice. „Vrem să avem un dialog mult mai transparent cu publicul… E un obiectiv să revenim în primii trei jucători de piaţă”, a spus şeful TVR.
El a arătat că postului public i-a lipsit, până în prezent, o viziune tehnică.

„Noi mai avem o marjă de 2-3 ani în care să ne putem valorificăm resursele”, a spus preşedintele-director general al Televiziunii Publice, care şi-a arătat speranţa că lucrurile se vor rezolva cu succes. Alexandru Lăzescu a fost validat de Parlament în funcţia de preşedinte-director general al TVR pe 29 iunie, el preluându-şi mandatul efectiv la 1 iulie.

Citește și
1 Comentariu
  1. Achizitie spune

    Verificarea achizitiilor publice ale TVR si nu numai.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata