Imobilele marcate cu bulină roşie pot fi asigurate

În cazul în care o persoană locuieşte într-un imobil marcat cu bulina roşie, acesta poate fi asigurat pentru că în textul legii nu se face nici un fel de diferenţiere între clădiri, a spus directorul general al PAID (Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale), Marius Bulugea, prezent joi (16 septembrie 2010) la seminarul ‘Cum va funcţiona sistemul de asigurări obligatorii de locuinţe’.

Nu numai imobilele marcate cu bulină roşie sunt asigurate, ci şi cele aflate în zone inundabile, cu condiţia să existe, să fie intacte, a mai precizat Marius Bulugea. ‘În momentul în care în textul de lege vor apărea modificări, vom putea discuta despre o eventuală diferenţiere între categoriile de clădiri’, a adăugat şeful PAID.

Citeste si:  NOUTĂŢI LEGISLATIVE - 12 ianuarie (0027)

În cazul în care o societate membră a PAID refuză să asigure un astfel de imobil, marcat cu bulină roşie sau aflat într-o zonă inundabilă, ‘este dreptul cetăţeanului care stă într-o astfel de locuinţă să facă o reclamaţie la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor’. Asigurarea obligatorie acoperă numai trei riscuri, şi anume cutremurul, inundaţia sau alunecarea de teren.

Cei care nu plătesc prima de asigurare obligatorie a locuinţei sunt pasibili de amendă, în opinia şefului PAID. ‘Amenda, care este prevăzută de lege, va trebui să fie aplicată de către primărie. Primarul trebuie să îi someze pe oameni să plătească şi, ulterior, să le aplice amenda. Trebuie reţinut că amenda minimă este mai mare decât prima de asigurare’, a mai declarat Marius Bulugea.
O construcţie care a fost ridicată fără autorizaţie după intrarea în vigoare a legii, adică după 15 iulie 2010, sau un imobil care a fost extins sau modificat fără autorizaţie nu poate fi asigurat, deci pentru el nu se va plăti prima obligatorie de 10 sau 20 de euro anual.

Citeste si:  Din 2 mai 2010, se câştigă şi cu 3 numere la LOTO 6/49 !
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close