Personalul MApN din garnizoana Iaşi va beneficia de 500 de locuinţe din programul ANL

Personalului Ministerului Apărării Naţionale din garniozoana Iaşi îi vor fi repartizate 500 de unităţi locative din cele aproximativ 1.000 care vor fi construite, în regim ANL, în urma parteneriatului cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Consiliul Local Iaşi.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a participat joi (16 septembrie 2010) în municipiul Iaşi, alături de primul ministru Emil Boc şi de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, la lansarea proiectului de construire de locuinţe pentru tineri, în regim ANL, pe un teren aflat în administrarea MApN.
Pentru derularea proiectului MApN va pune la dispoziţia Consiliului Local al Municipiului Iaşi un teren dezafectat în suprafaţă de 3 hectare, din cazarma 398, urmând ca transmiterea terenului din domeniul public al statului şi administrarea MApN în administrarea Consiliului Local Iaşi să se facă prin hotărâre a Guvernului.

Citeste si:  "Prima Casă" are nevoie de noi reglementări juridice

Terenul va fi utilizat în scopul sistematizării zonei, respectiv pentru construirea, în maxim 3 ani de la preluare, a aproximativ 1.000 de locuinţe, prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Ministrul Oprea a semnat, împreună cu ministrul Elena Udrea şi primarul Gheorghe Nichita, un protocol de colaborare pentru realizarea proiectului.

El a reiterat faptul că ministerul nu a făcut deosebire între o comunitate sau alta, în funcţie de culoarea politică a celor care o conduc, considerând ca administraţia nu trebuie să aibă culoare politică, iar programele demarate vizează oraşe conduse de reprezentanţi ai tuturor partidelor politice.
La finalul vizitei în municipiul Iaşi, ministrul Apărării s-a întâlnit cu cadrele militare din garnizoană şi a discutat cu acestea despre proiectele legislative şi instituţionale realizate în acest an pentru soluţionarea problemelor de natură socială ale militarilor activi şi în rezervă.

Citeste si:  Personalul public care lucrează cu fonduri europene va fi plătit pentru munca în afara programului
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close