Roma, oraşul cu cei mai mulţi hoţi de buzunare, după Barcelona

Cel mai cunoscut site de călătorii din lume, „TripAdvisor” a realizat un clasament al oraşelor cu cei mai mulţi hoţi de buzunare, în care Roma a fost depăşită doar de Barcelona, informează miercuri (15 septembrie 2010) cotidianul Corriere della Sera.

Clasamentul a fost alcătuit pe baza recenziilor scrise de turişti pe forumul site-ului în ultimele 12 luni. Administratorii celebrului site au asociat diferite oraşe ale lumii cu cuvântul „hoţ” şi au numărat de câte ori apărea în dreptul fiecărui oraş. Oraşele clasate pe primele 10 locuri se află în Europa. Pentru cel de-al doilea an consecutiv, Barcelona este în fruntea topului, fiind cunoscută ca oraşul cu cei mai mulţi hoţi de buzunare.

Citeste si:  UE începe vineri, 21 octombrie, reuniuni maraton pentru finalizarea programului anticriză

Spre nemulţumirea primarului Romei, „Cetatea Eternă” se situează pe locul al doilea, la fel ca în 2009. Zonele periculoase rămân cele din preajma punctelor de atracţie turistică, cum sunt Pantheonul şi Fontana di Trevi. Anul trecut, administraţia Romei a contestat clasamentul motivând că furturile au scăzut cu 17%.
Adevărata surpriză a clasamentului este intrarea Londrei în top 10, pe ultimul loc. Capitala Marii Britanii a luat locul Florenţei, despre care turiştii spun, în sfârşit, că „se pot bucura în linişte de frumuseţile ei”.

Citeste si:  Un spaniol a câştigat marele premiu al Euroloteriei 2014: 137 de milioane de euro
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close