Umiliţi la cozi şi cu banii luaţi

Bancile au chemat clientii sa semneze actele aditionale la contractele de credit, in conformitate cu noua legislatie, pe ultima suta de metri. Din aceasta cauza unele persoane au stat si cite doua-trei ore la rind. Institutiile financiare puteau schimba contractele inca din urma cu trei luni. Unii clienti sugereaza ca s-a recurs la acesta strategie pentru a pune presiune in momentul semnarii, scrie Ziarul de Iaşi.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 50/2010, privind transparentizarea serviciilor bancare, intinde nervii iesenilor la maximum. De la inceputul saptaminii, sute de ieseni au asteptat ore intregi la coada in institutiile bancare pentru a semna actele aditionale de modificare a contractelor de credit.

Citeste si:  Moldova nu stă bine la mansarde

Problema este ca majoritatea persoanelor au fost chemate sa se prezinte la banca pe ultima suta de metri. Cozile formate din aceasta cauza i-a iritat atit pe angajatii bancilor, cit si pe cei care stateau la rind.

„Nu semnati actul aditional”

Daca actul nu este semnat si nici contestat in scris, prevederile actului aditional intra in vigoare prin acceptare tacita. Prevederile care nu respecta Ordonanta ramin nule de drept, dar exista riscul ca banca sa le aplice in continuare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close