5 arestări în urma unei „ameninţări teroriste” la adresa Papei

Poliţia londoneză a anunţat vineri (17 septembrie 2010) că ofiţeri din cadrul unităţilor antiteroriste au arestat 5 bărbaţi suspectaţi că pregăteau un atac împotriva Papei Benedict XVI, în timpul turului prin capitală al Suveranul Pontif, prilejuit de vizita sa de stat în Marea Britanie, transmite Reuters.

Ofiţerii de poliţie au descins la o firmă din centrul Londrei, precum şi în locuinţe situate în nordul şi în estul capitalei. La rândul său, France Presse scrie că, potrivit surselor poliţieneşti londoneze, dispozitivul din securitate din jurul Papei a fost reexaminat.
Cei 5 bărbaţi, cu vârste între 26 şi 50 de ani, au fost arestaţi în centrul Londrei pentru ‘suspiciuni privind comiterea, pregătirea şi instigarea la acte de terorism’.

Citeste si:  Amenzi de 136.000 lei pentru şcolile auto

Ei au fost duşi la un comisariat din zona centrală a capitalei britanice, unde ‘sunt interogaţi de inspectori’, se precizează într-un comunicat Scotland Yard, preluat de AFP. ‘În urma arestărilor, pregătirile efecuate în vederea asigurării securităţii Papei au fost revizuite şi suntem convinşi că dispoziţiile actuale rămân adecvate’, se mai precizează în declaraţiile poliţiştilor.
‘Itinerariul nu a fost modificat. Nu există schimbări privind nivelul de securitate în Regatul Unit’, au adăugat surse din poliţie, preluate de agenţiile internaţionale de presă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close