EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

BNS: Noua Lege a pensiilor este o insultă

Vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, Ovidiu Jurca, susţine că Guvernul nu şi-a respectat cuvântul dat atunci când a asigurat sindicatele că în noua Lege a pensiilor valoarea punctului de pensie va fi de cel puţin 40 la sută din salariul mediu brut pe economie în 2011.

 

„Am fost minţiţi la cel mai înalt nivel în legătură cu anumite modificări de bun simţ pe care le ceruserăm în discuţiile cu Executivul, pe proiectul noii Legi a pensiilor”, afirmă vicepreşedintele BNS, într-un comunicat de presă.
Potrivit acestuia, sindicatele au primit asigurări că situaţia grupelor de profesii şi unităţi cu condiţii deosebite şi speciale va fi reglementată în sensul eliminării inechităţilor şi neconcordanţelor existente.

„Textul adoptat ieri (miercuri – n.r.) în Parlament este practic neschimbat faţă de versiunea criticată de noi. În spiritul celui mai profund dispreţ faţă de oamenii aproape răpuşi după o muncă de o viaţă, deputaţii puterii au lăsat vârsta de pensie neschimbată – 65 de ani bărbaţii şi femeile.
Îi obligă pe cei care au lucrat doar în condiţii speciale să lucreze cu 5 ani în plus, probabil din calculul cinic conform căruia cei în cauză se vor ‘transfera’ de la muncă direct la cele veşnice”, mai spune Jurca.

Blocul Naţional Sindical consideră forma în care a fost adoptată noua Lege a pensiilor „o insultă” şi, în acelaşi timp, „un atentat la existenţa şi demnitatea românilor truditori din toate domeniile”.
„Calculul strict contabil făcut în materia acestei legi nu poate masca fundamentul de minciună, neruşinare şi dispreţ faţă de proprii cetăţeni, pe care se situează în egală măsură guvernanţii şi majoritatea parlamentară care-i susţine. (Până când?) Cerem Preşedintelui României să nu promulge legea în forma în care a fost adoptată şi să o retrimită Camerei pentru reexaminare.

Cerem în egală măsură Avocatului Poporului să se autosesizeze şi să conteste legea pe motiv de neconstituţionalitate’, mai spune liderul sindical, în comunicatul de presă. Adoptarea acestei legi este, în opinia sindicaliştilor, picătura care a umplut paharul.
„Dacă cineva mai avea nevoie de un alt argument pentru a constata incompetenţa şi nocivitatea actualului guvern, acum îl are. Tot aşa cum şi noi, sindicaliştii din BNS, avem argumentul de a aştepta alături de noi, la proteste, pe toţi nemulţumiţii. Sub o singură revendicare: Jos Guvernul!”, spune Ovidiu Jurca.


Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata