Rusia cumpără 50 de avioane Boeing 737 pentru Aeroflot

Constructorul aeronautic american Boeing şi conglomeratul public Russian Technologies au semnat vineri (17 septembrie 2010) un contract în valoare de 3,7 miliarde de dolari (2,8 miliarde euro) privind achiziţia a 50 de aparate Boeing 737 Next Generation, transmite AFP.

Aparatele vor fi utilizate de companie aeriană rusă Aeroflot, care la începutul acestui an a semnat un acord de parteneriat cu Russian Technologies. În plus, conglomeratul Russian Technologies, care gestionează participaţiile guvernului rus la mai multe companii aeriene regionale, a precizat că acordul include şi o opţiune pentru alte 35 de avioane Boeing 737 Next Generation.

Citeste si:  Primul transplant parţial de faţă din istorie

Boeing a precizat că în prezent are comenzi pentru 2.000 de aparate 737. Constructorul aeronautic american a anunţat la mijlocul acestei luni un nou proiect de accelerare a ritmului de producţie pentru modelul 737 Next Generation, ca urmare a cererii puternice pentru acest aparat. Boeing vrea să ajungă la un ritm de producţie de 38 de aparate pe lună începând din al doilea trimestru al lui 2013. În urmă cu două luni Boeing anunţa că ritmul de producţie pentru 737 Next Generation va creşte de la 31,5 aparate pe lună în prezent la 35 de aparate începând din anul 2012.

Citeste si:  Român condamnat la închisoare în Anglia pentru că a împins o femeie pe şina de tren, după o dispută privind fumatul
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close