Cauţi idei noi de amenajare? Symmetrica te provoacă: Joacă-te cu formele!

Advertorial

Pentru căutătorii de idei noi în materie de amenajări, Symmetrica a deschis un showroom cu câteva combinaţii inedite de pavaje şi plante decorative, punând în evidenţă modul armonios şi elegant în care se pot integra aleile pavate în grădini, curţi, parcuri, pieţe sau terase.

Astfel, pe un spaţiu de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, experţii în arhitectură peisagistică au imaginat şi materializat 60 de combinaţii de modele de pavaje, care surprind prin formele interesante, suprafaţa netedă, dar şi finisajele extrem de atent executate. Toate acestea se armonizează cu elementele vii ale naturii – arbuştii şi plantele decorative, gazonul de un verde crud şi fântâna arteziană, care impune spaţiului o atmosferă caldă şi prietenoasă.


Showroom-ul este amplasat pe DN-28, lângă Podu Iloaiei, în curtea fabricii de pavele recent inaugurate de compania Symmetrica. „Practic, proiectul amenajării unui showroom de pavele a venit ca o urmare firească a investiţiei iniţiale în construcţia fabricii propriu-zise, cu tot ceea ce înseamnă crearea, asamblarea şi funcţionarea unei linii tehnologice automatizate pentru producţia pavelelor. Spun că este firesc pentru că, după ce ai îndeplinit toate condiţiile tehnice de producţie a pavelelor la cele mai înalte standarde calitative, vine automat şi nevoia de a le pune în valoare, de a arăta cum se poate înfrumuseţa un spaţiu folosindu-te de aceste «piese» din beton vibropresat. Şi iată că am reuşit să facem asta, arătând că întregul ambient al unei grădini sau chiar al unui oraş are un aspect estetic aparte, mai bine organizat şi mai plăcut, odată cu pavarea zonelor de acces pietonal”, a menţionat directorul executiv al companiei Symmetrica, Sebastian Bobu.

Potrivit acestuia, investiţia totală în amenajarea showroomului s-a ridicat la circa 100.000 de euro, o parte semnificativă a costurilor fiind generată de necesitatea pregătirii terenului. „Fiind o zonă destul de mlăştinoasă, cu pământ argilos, au fost necesare 30 de camioane de pământ negru de grădină, la acestea adăugându-se reţeaua subterană de conducte de apă, diuzele de stropit şi cele 400 de aspersoare automate”, ne-a explicat reprezentantul Symmetrica.

În cadrul showroomului, Symmetrica prezintă cele mai recente „intrări” din gama produselor vibropresate, noile tipuri de pavele produse la fabrica din Podu Iloaiei fiind adaptate atât stilului clasic, cât şi celui rustic.

Dintre tipurile de pavaj mai speciale, modelul Rondo atrage atenţia prin aspectul inedit, asemănător piaţetelor romane, fiind alcătuit dintr-o combinaţie de 5 dale de dimensiuni diferite, cu formă uşor rotunjită la capete. Aşezarea pavelelor sub formă de cercuri concentrice imprimă spaţiului senzaţia de comuniune şi armonie, făcându-le ideale pentru amenajarea grădinilor, teraselor şi parcurilor.


Pentru zonele supuse traficului şi uzurii, în special celor destinate parcărilor, showroom-ul Symmetrica prezintă soluţia pavelelor ecologice înierbate, care asigură atât un acces rutier facil, cât şi o estetică deosebită, care derivă tocmai din faptul că spaţiul îşi păstrează culoarea verde, prin prezenţa ierbii.  Totodată, acest model permite aerisirea solului şi un drenaj eficient datorită interstiţiilor dintre pavaje.

„Înainte de a propune o soluţie de pavaj, echipa noastră de profesionişti face o evaluare atentă a terenului, astfel încât să poată oferi o soluţie de amenajare eficientă, dar şi un montaj corect şi durabil. Pentru aceasta, sunt foarte importante şi lucrările de pregătire a terenului, care includ realizarea unui terasament din pietriş, foarte bine compactat, şi turnarea unui pat de nisip de 3-5 cm pe care se montează pavajul”, a explicat Sebastian Bobu.


Grosimea pavelelor este un alt criteriu luat în calcul atunci când se face evaluarea unui pavaj de calitate, aceasta fiind stabilită în funcţie de destinaţia suprafeţei pavate. „Pentru trotuare, utilizăm pavajul pietonal cu o grosime minimă de 4 cm, iar pentru suprafeţele destinate traficului greu, producem pavele a căror grosime ajunge până la 10 cm grosime. Pe lângă avantajul durabilităţii în timp, aceste pavele de dimensiuni foarte mari au «darul» de a crea impresia unui spaţiu aerisit şi echilibrat”, a arătat directorul executiv al Symmetrica.

„Jocul” de forme prezentat în showroomul Symmetrica este atractiv şi prin coloristica rezultată din îmbinarea modelelor de pavaj, gama nuanţelor incluzând negru, gri, maro, galben, portocaliu, roşu, verde, albastru.

„Sistemul tehnologic avansat ne permite să obţinem o paletă variată de culori, care au avantajul unei rezistenţe mărite la uzură şi la condiţiile meteo nefavorabile. Astfel, efectul vizual datorat multiplelor posibilităţi de asortare şi integrare în cadrul arhitectural are remanenţă în timp. Toate aceste caracteristici ale pavelelor Symmetrica – care, puse cap la cap, conduc la conceptul generic de «calitate» – pot fi analizate şi probate în showroom-ul fabricii noastre de la Podu Iloaiei”, a subliniat în încheiere Sebastian Bobu.

În funcţie de model, grosime şi valoarea comenzii, Symmetrica propune în această perioadă o serie de oferte promoţionale, cu reduceri de până la 30% aplicate la preţurile de listă. Totodată, producătorul asigură transport gratuit pe raza judeţului Iaşi.

 

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.