2010, cel mai sângeros an pentru soldaţii străini în Afganistan

Cu nouă morţi în urma prăbuşirii unui elicopter marţi (21 septembrie 2010) în Afganistan, bilanţul soldaţilor străini care şi-au pierdut viaţa în republica islamică de la 1 ianuarie 2010 a ajuns la 529, ceea ce face deja din 2010 cel mai sângeros an din cei 9 de război pentru forţele internaţionale, potrivit unei numărători AFP.

Nouă militari ai forţelor internaţionale ale NATO (ISAF) au murit marţi în prăbuşirea, aparent accidentală, a elicopterului lor undeva în sudul Afganistanului, a anunţat ISAF într-un comunicat laconic, asigurând că ‘niciun tir inamic’ nu a fost reperat în zonă înaintea dramei.

Cu 529 de morţi începând din 1 ianuarie, 2010 este deja, după doar nouă luni, cel mai sângeros an pentru forţele internaţionale de la căderea regimului talibanilor din 2001, alungaţi de la putere de o coaliţie militară condusă de SUA, potrivit unei numărători AFP bazate pe datele site-ului de internet independent icasualties.org.
Anul 2009, cu 521 de morţi, a fost la rândul său, la mare depărtare, cel mai sângeros an pentru trupele internaţionale, care se confruntă de trei ani cu o intensificare considerabilă a insurecţiei talibanilor.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata