Aproape 50% din pensionarii militari au solicitat adeverinţe de venit

Aproximativ 50 % din pensionarii militari au completat, până în prezent, la centrele militare din ţară, formularul-tip privind eliberarea adeverinţelor de venit care atestă totalitatea veniturilor realizate de-a lungul carierei militare.

Prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M101/2010, s-au stabilit responsabilităţi clare şi soluţii pentru ca procesul de recalculare a pensiilor să se deruleze cu maximă eficienţă şi să fie dus la bun sfârşit în termenul stabilit de lege. Din evidenţele MApN rezultă că, în prezent, aproximativ 71.300 (97%) din cadrele militare care au activat în MApN au pensii de până în 30 de milioane de lei vechi şi, în consecinţă, nu vor fi afectate la recalculare.

Citeste si:  Nicolas Sarkozy susţine că va semna legea privind reforma sistemului de pensii

Mai mult, în anumite cazuri, prin recalculare, pensiile acestora ar putea creşte, în funcţie de sporurile, indemnizaţiile, premiile, primele de care au beneficiat de-a lungul carierei militare. Calculele vor fi făcute pe fiecare caz în parte, în urma depunerii de către pensionarii militari a formularului-tip în baza căruia se eliberează adeverinţele de venit.

În cazul în care o astfel de solicitare nu va fi depusă, recalcularea se va face, potrivit legii, pornind de la salariul mediu pe economie din anii de activitate. În prezent, în evidenţele MApN figurează 81.557 de pensionari, din care 77.159 provenind strict din cadrul ministerului, iar ceilalţi din Serviciul de Informaţii Externe, din Serviciul de Protecţie şi Pază şi din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Citeste si:  Înlăturarea actualei guvernări - obligatorie şi necesară, dar insuficientă, a declarat Ion Iliescu
Citește și
3 Comentarii
 1. Sion spune

  In adeverinta mea de venit i-mi lipsesc 5 ani si 3 luni.Eu voi face contestatie dar pina la rez0lvarea situatiei cum se va proceda cu recalcularea?

 2. elena spune

  Si sotului i s-a intamplat acelasi lucru, lipseste o perioada de 5 ani si verificand lista foarte bine exisa luni unde nu a primit nici un salariu si luni in care a primit de doua ori? oare cate greseli s-au facut? de unde se poate verifica valabilitatea lor?

 3. deea spune

  Alerg dupa acte pentru mama, care are pensie militara de urmas. Din adeverinta lui tata lipsesc 10 ani de activitate-intamplator, ultimii ani, vand a avut gradul si functia cele mai mari- si verificand lista am aflat ca exista luni cand a luat 50 de lei, desi in anul acela avea o solda de cam 2000 de lei. Ce se poate face? Fac contestatie, dar daca nimereste la acelasi functionar distrat care pune alte cifre fanteziste, ce mai e de facut? Contest la nesfarsit?
  Si intrebarea numarul 2: din cate stiu, tata a platit in ultimii ani o suma lunara pentru asa-zisa pensie suplimentara. Cu aceea ce se intampla ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata