EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,42 RON
(+0.53%)
GBP
5,51 RON
(-0.12%)
CHF
4,57 RON
(+0.27%)
BGN
2,46 RON
(+0.4%)
BYN
1,73 RON
(+0.51%)
CAD
3,16 RON
(+0.27%)
RSD
0,04 RON
(+0.05%)
AUD
2,79 RON
(-1.19%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(-0.83%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

 

Tigrul bengalez ameninţă leul studiourilor de film MGM

O companie indiană a oferit 1,5 miliarde de euro pentru cumpărarea studiourilor de film Metro Goldwyn Mayer. Astfel tigrul bengalez ameninţă să pună capăt hegemoniei celui mai celebru leu al industriei americane de film, informează miercuri ziarul El Mundo.

Încă nu există o ofertă oficială pe masă, dar potrivit informaţiilor apărute în diferite medii de presă americane, un mare conglomerat din India, Sahara India Pariwar, este interesat de legendarele studiouri de film şi ar fi dispus să plătească 2 miliarde de dolari (1,509 miliarde de euro) pentru a-şi atinge scopul.
Potrivit ziarului Los Angeles Times, gigantul asiatic, care aparent nu are operaţiuni legate de industria filmului, a trimis un mail presei din ţara sa pentru a anunţat că a făcut oferta, deşi persoane apropiate presupusei operaţiuni din SUA au dezminţit că ar exista negocieri în curs.

În caz că afacerea s-ar perfecta, oferta ar putea satisface cererile iniţiale ale studiourilor care a anunţat că nu vor accepta nicio sumă sub 2 miliarde de euro din cauza uriaşe sale datorii care se ridică la peste 4 miliade de dolari.
În pofida interesului arătat de concernul indian, specializat în sectorul financiar şi imobiliar – MGM, care deţine proprietăţi în California estimate la sute de milioane de dolari – nu pare dispus să renunţe la acordul cu Spyglass Entretainment în vederea preluării conducerii studiourilor şi se pregăteşte de pronunţarea falimentului său în octombrie pentru a-şi restructura datoria.

În acest proces, este încă posibilă dezmembrarea unei companii cu comori suficiente pentru a atrage un mare număr de cumpărători. Legendara sa colecţie de titluri rămâne principala sa reclamă, cu filme de neuitat precum ‘Vrăjitorul din Oz’, ‘Pe aripile vântului’, ‘Doctor Jivago’ sau ‘Ben Hur’, precum şi seria completă a aventurilor agentului britanic 007, ‘James Bond’, estimate la milioane de dolari..
Pe de altă parte MGM deţine drepturile asupra unor filme precum ‘The Hobbit’, partea a patra din saga ‘Stăpânul inelelor’ care a avut încasări record la cele trei anterioare.

În pofida numeroaselor probleme ale studiourilor nu există îndoială că această continuare – şi altele care vor veni – va presupune o afacere de multe zerouri pentru cei care îşi însuşesc drepturile şi care vor reuşi să le transpună pe marele ecran.
După mai multe luni de la declanşarea crizei în această legendară meca a filmului american, persistă confuzia şi teama faţă de dispariţia unei legende şi odată cu ea a sute de locuri de muncă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata