EUR
4,84 RON
(-0.07%)
USD
4,29 RON
(+0.41%)
GBP
5,39 RON
(+0.51%)
CHF
4,48 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.11%)
BYN
1,79 RON
(+0.42%)
CAD
3,18 RON
(+0.31%)
RSD
0,04 RON
(-0.08%)
AUD
2,97 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.52%)

Elena Udrea: Vom încerca să-i prindem în flagrant pe cei care fac turism la negru

Ministerul Turismului va demara, începând de săptămâna viitoare, o campanie de combatere a turismului la negru, a anunţat sâmbătă (25 septembrie 2010) la Pietroasele, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Aceasta a susţinut că ”evaziunea fiscală în turism este estimată la 40 la sută, mare parte din această fiind în agroturism, acolo unde pensiunile nu sunt declarate ca având activitate turistică”.
”Vom introduce un sistem informatic pentru combaterea evaziunii fiscale din turism, mai rămâne problema cu cei care practică activitate turistică, deşi nu declară acest lucru, în mare parte în zona rurală.

Constituţia respectă dreptul de proprietate, nu ai voie să intri în curtea unei pensiuni decât cu acordul proprietarului, iar cei care sunt în vizită declară că sunt prieteni, va trebui probabil sancţionat şi cel care acceptă să se cazeze fără să i se taie chitanţă, la fel cum trebuie sancţionat cel care face activităţi de cazare fără să o declare în mod legal”, a mai spus Elena Udrea.
Ministrul a precizat că săptămâna viitoare va semna un protocol cu Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) pentru a realiza controalele pe linia descoperirii şi sancţionării celor care fac turism la negru.

Citește și
3 Comentarii
  1. Koko spune

    Sa inceapa cu Cocos!

  2. dan spune

    Ideea cu agenti sub acoperire nu este rea. Te cazezi și la plecare ceri certificatul de clasificare, factura și îlntrebi cât este taxa hotelieră. Nu ai certificat de clasificare să te închidă sau să îți dea o amendă care să reprezinte veniturile din ultimele 6 luni. Urlăm toți că pensiile și salariile sunt mici, dar dacă nu plătesc taxe decât fraierii e logic să nu evem resurse cu care să le plătim. Este timpul ca si in tara noastra sa plateasca taxe toti cei care presteaza o activitate. Este si corect pentru ca castigand isi permit sa saboteze piata si pe cei care muncesc corect, obligandu-i sa-și reducă activitatea. Dacă nu pot, nu-i obligă nimeni să funcționeze, se închid unii, deschid alții. Dar nu se mai poate. Vorbim apoi că trebuie făcute investiții în turism, dar dacă nu se încasează nimic la ce să facem investiții. Dacă o să facă treaba asta DUDUIA, primește toată stima, cu toate că nu sunt fan pedeleu sau băsel.

  3. Taranu spune

    Trezestete cucoana…..Ce sistem informatic la Tara? Mai bine a-ti da socoteala banilor pe care I-ati imprumutat in numele Tarii …….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata