Circa 150.000 de voluntari au participat la Ziua curăţeniei naţionale

Circa 150.000 de voluntari au participat sâmbătă (25 septembrie 2010) la Ziua curăţeniei naţionale, desfăşurată în cadrul proiectului ‘Let’s Do It, România!’, fiind strânşi circa 200.000 de saci de gunoi, conform organizatorilor.

‘Până în ultima zi se înscriseseră pe site-ul nostru circa 74.000 de voluntari, dar numărul celor care au participat la acţiune a fost dublu. Este cea mai mare acţiune de acest fel făcută în România şi a fost un succes’, a afirmat Liana Buzea, unul dintre coordonatorii proiectului, la un post privat de televiziune.

Citeste si:  Români din SUA caută o viaţă mai bună în armata americană

Aceasta a subliniat că mulţi dintre voluntari au participat cu transport propriu, cu propriile mănuşi şi saci, din partea sponsorilor fiind obţinuţi 30.000 de euro, dar şi transportul gratuit al deşeurilor, depozitarea acestora, mănuşi şi saci.

Organizatorii proiectului ‘Let’s Do It, România!’, estimau prezenţa unui număr de aproape 200.000 de voluntari şi colectarea a circa 20.000 de tone de deşeuri. ‘Let’s Do It, România!’ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi din afara oraşelor într-o singură zi. În acest moment, România este cea mai mare ţară din regiune care realizează acest eveniment. Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).

Citeste si:  Banca Mondială a revizuit în scădere la 1,2% prognoza de creştere economică pentru România în 2012
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close