Angajatorii, obligaţi să urmeze cursuri de 40 de ore pentru protecţia muncii

Toti angajatorii trebuie sa organizeze „unul sau mai multe servicii interne” sau sa apeleze la un serviciu extern care sa desfasoare activitati de „securitate si sanatate in munca”, potrivit unei Hotarari de Guvern publicata luni, 27 septembrie in Monitorul Oficial.

In cazul firmelor mici, cu maximum 49 de angajati, angajatorii pot sa „efectueze” si singuri activitatile mentionate insa pentru aceasta trebuie sa urmeze „cel putin un program de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata minima de 40 de ore.

Hotararea Guvernului Romaniei nr. 955/08.09.2010 publicata in Monitorul Oficial nr.0661 din 27 Septembrie 2010 face „ordine” in activitatile de prevenire si securitate in munca, susţine HotNews.ro.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
4 Comentarii
 1. Maria spune

  Unde e atricolul ala care zice ca toti angajatorii sunt obigati sa aibe cursuri de „protectia muncii” de 40 de ore?

 2. Dorian spune

  Maria de ce nu citesti inainte sa intrebi?
  Unde scrie ca toti angajatorii!
  In cazul firmelor mici, cu maximum 49 de angajati, angajatorii pot sa “efectueze” si singuri activitatile mentionate insa pentru aceasta trebuie sa urmeze “cel putin un program de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata minima de 40 de ore.
  De aici se intelege ca pot sa efectueze activitati SSM dar nu sunt obligati.

 3. Mister_Z spune

  Sunt angajat la o societate comerciala(s.r.l.). Suntem mai putini de 49 angajati. Daca eu efectuez acel curs de 40 de ore, voi putea eu sa tin instructajul de protectia muncii, in cadrul firmei?

 4. Gabriel Popescu spune

  Lecturand cu atentie aceste modificari ne punem o intrebare:Ce se intampla cu salariatii cu contract de munca part-time care efectueaza activitati de prevenire si protectie?
  Exista o solutie-delegarea , sau detasarea inspectorilor S.S.M.-lucrator desemnat in cadrul unui grup de firme patronate de catre aceleasi persoane, tinand cont de faptul ca lucratorul desemnat trebuie sa detina norma intreaga?
  Cum pot fi instruiti salariatii cu part-time tinand cont de faptul ca instruirea introductiv generala este de 8 ore, apoi instruirea la locul de munca este tot de 8 ore , instructajele sunt considerate timp efectiv de lucru , iar pentru acesti salariati orele suplimentare nu se platesc?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.