Dorin Cocoş şi Elena Udrea, printre noutăţile apărute în topul miliardarilor

– Personaje notorii precum Gabriel Oprea, Ion Bazac şi Elena Udrea s-au îmbogăţit în anul crizei. Anul 2009 nu a fost unul mai bun din punct de vedere economic, însă cei 66 de nou-intraţi deţin firme cu afaceri importante în domenii precum energie, construcţii sau farma, scrie Adevărul

Printre cei nou-intraţi în ediţia din 2010 a topului Forbes 500 Miliardari se numără şi nume sonore ca Ion Sturza, locul 57 în clasament, cu o avere estimată la 90-95 milioane de euro. Fost premier al Republicii Moldova timp de nouă luni (între 1999 – 2000), şi fost director Rompetrol, Ion Sturza deţine 20% din Rompetrol Republica Moldova, dar mai este acţionar în alte 20 de companii din Europa.

Citeste si:  Udrea, despre arest: Am fost verificată la sânge şi dezbrăcată

Un alt milionar cu ştaif este ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. Posesor al unui important portofoliu imobiliar, Oprea a intrat în topul Forbes pe poziţia 439, cu o avere de 9-10 milioane de euro.

Nici Dorin Cocoş şi Elena Udrea nu au fost ocoliţi de redactorii Forbes, cei doi soţi ocupând locul 380, cu o avere de 12-13 milioane de euro. Numele lui Cocoş este legat de afacerea parcărilor Dalli, din Capitală, aceasta fiind şi prima afacere de anvergură a lui. În urmă cu doi ani, primarul Oprescu a decis să rezilieze contractul cu firma lui Cocoş, lăsându-l fără o importantă sursă de venit.

Citeste si:  Brandul turistic al României a fost lansat la Expo Shanghai 2010

Acesta a ajuns să se bazeze pe cele două hoteluri din Capitală pe care le operează sub brandul Euro Hotels International. În paralel, Elena Udrea povestea în primăvara acestui an cum problemele cauzate de criză îi produc insomnii şi că până la finalul lui 2010 trebuie să achite integral un credit de trei milioane de euro contractat în 2007, pentru achiziţionarea unui teren.

Primul în topul nou- intraţilor din Forbes 500 Miliardari ediţia 2010 este însă omul de afaceri Dragoş Dobrescu. Proprietarul firmei cu afaceri în real estate, Monolit Development, ocupă poziţia 42, cu o avere estimată la 130-150 milioane de euro.

Citeste si:  Adrian Minune a demisionat din funcţia de consilier local al PSD şi susţine că va renunţa şi la partid
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close