EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,28 RON
(-0.21%)
GBP
5,41 RON
(-0.05%)
CHF
4,56 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(+0.28%)
BYN
1,75 RON
(+0.2%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.24%)
JPY
0,04 RON
(-0.6%)
CZK
0,18 RON
(+0.02%)
INR
0,06 RON
(+0.03%)

Emil Boc a ameninţat că „vor cădea capete”, dacă nu se respectă termenele pentru terminalul Schengen de la Otopeni

Premierul Emil Boc a avertizat vineri (1 octombrie 2010) că „vor cădea capete”, dacă nu se va respecta termenul de 4 noiembrie 2010 pentru finalizarea terminalului de pe Aeroportul Otopeni, obiectiv ce trebuie îndeplinit pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

„Nu ne jucăm cu obiectivul acesta… Nu se respectă termenul, cad capete, deci să nu mai discutăm treaba asta, pentru că e vorba de România, nu de unul sau de altul”, i-a spus Boc şefului Aeroportului Otopeni, Tudor Jidav. Premierul a subliniat că, dacă nu se respectă termenul stabilit de finalizare a terminalului, România nu va adera la spaţiul Schengen în martie 2011, iar, într-o asemenea situaţie, toţi cei responsabili vor fi sancţionaţi.

„Toţi vor fi sancţionaţi”, a spus Boc. Şeful executivului a dat, însă, asigurări că, în acest moment, nu există motive de îngrijorare privind finalizarea obiectivului de investiţii de la Otopeni. „În acest moment, nu am niciun motiv de îngrijorare că lucrările nu se vor termina la termen.
De aceea suntem cu doamna ministru aici, să ne asigurăm că vor fi finalizate, pentru că, dacă această vizită nu confirmă încheierea lucrărilor, într-adevăr, putem pune în pericol îndeplinirea standardelor tehnice cu privire la aderarea la spaţiul Schengen”, a detaliat el.

La rândul său, şeful aeroportului l-a informat pe premier că investiţiile s-au confruntat cu probleme financiare, dar acestea vor fi rezolvate printr-un credit. „Avem nişte probleme financiare, care vor fi rezolvate prin închiderea unui credit în urma licitaţiei care este deja publicată, în cursul lunii decembrie problemele sper să fie rezolvate. numai că până acum am susţinut destul de bine lucrarea şi din partea constructorului nu avem probleme”, a spus Tudor Jidav.

Potrivit calendarului convenit cu ministrul transporturilor, Anca Boagiu, lucrările de la terminalul Schengen al Aeroportului Otopeni trebuie finalizate până pe 4 noiembrie, pentru ca până pe 15 noiembrie să fie verificate de autorităţile naţionale, în perspectiva vizitei de reevaluare Schengen din 15-16 noiembrie.

„După datele comunicate de constructor, suntem cam într-un procent fizic de 75% cu lucrările efectuate, mai avem o lună de zile. Împreună cu doamna ministru vom veghea şi zi şi noapte ca lucrările să se termine la timp”, a mai afirmat Boc. Prim-ministrul Emil Boc şi ministrul transporturilor, Anca Boagiu, au vizitat, vineri, şantierul noului terminal de la Aeroportul Otopeni, obiectiv pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Citește și
1 Comentariu
  1. Toma spune

    Si noi cu ce ramanem? Cad capete dar obiectivul ramane neterminat. Este o abordare care arata incompetenta si neglijenta. Un astfel de obiectiv crucial trebuie urmarit continuu si nu numai la scadenta. Amenintarea la o luna de la scadenta n-are nici un efect si este putin probabil sa impresioneze pe cineva. Faptul ca a fost facuta publica inseamna spalare pe maini: „V-am spus eu si nu m-ati ascultat! Voi sunteti de vina”. Realitatea este ca ratarea unui astfel de obiectriv ar trebui sa fie urmata de demisia premierului. Intr-o democratie functionala, bineinteles. Este o mimare de intransigenta si preocupare, un circ cu alte cuvinte. Ca si restul, de altfel!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata