Liviu Dragnea: Nu suntem conduşi de moguli, este o reacţie a unor slugi ale lui Băsescu

Social-democraţii nu sunt conduşi de ”moguli”, a declarat vineri (1 octombrie 2010) secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care a catalogat afirmaţia deputatului PDL Sever Voinescu drept ”o reacţie a unor slugi ale lui Băsescu”.

”Eu cred că domnul Sever Voinescu trebuie să fie nu la conferinţă de presă, ci la masă cu procurorii pentru furtul din Parlament. Şi eu şi Victor Ponta (liderul PSD – n.r.) şi membrii Biroului Permanent Naţional al PSD am fost aleşi democratic la Congres şi, din câte îmi aduc aminte, n-a fost la Congres şi n-a votat nici Vântu, nici Voiculescu, nici altcineva care să poată să determine alegerea noastră. Nu suntem conduşi de moguli.

Este o reacţie a unor slugi ale lui Băsescu, care sunt destul de speriate faţă de afirmaţia lui Victor Ponta că, dacă Traian Băsescu va promulga Legea pensiilor, vom demara procedura de suspendare şi principalul motiv va fi acela de favorizare a infractorilor, acelaşi motiv pentru care a fost arestat şi Sorin Ovidiu Vântu”, a spus Dragnea, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că PSD, deşi în opoziţie, se ocupă de lucruri ”serioase”, lucrează la un program de guvernare pentru ieşirea din criză şi se întâlneşte cu sindicatele.
”Nu există niciun fel de înţelegere şi nu cred că a existat vreo înţelegere între moguli şi un partid politic pentru ca Roberta Anastase şi Sever Voinescu să adopte prin fraudă o lege care vizează milioane de români. Dacă şi Emil Boc a spus acelaşi lucru… vorbim de aceeaşi categorie de slugi ale lui Traian Băsescu care sunt destul de speriaţi”, a arătat Dragnea.

Întrebat despre calendarul demersului privind suspendarea preşedintelui ţării, Dragnea a afirmat că PSD nu discută şi n-a discutat despre acesta. ”Noi am afirmat şi reafirmat foarte clar şi oficial că, în condiţiile în care Traian Băsescu promulgă o lege adoptată prin fraudă, vom demara procedurile de suspendare. Calendarele de care vorbiţi sunt bune de pus în perete de cei care au anunţat şi nu ne priveşte lucrul acesta”, a mai spus secretarul general al PSD.

Primul-ministru Emil Boc a susţinut, vineri, că doi politicieni şi doi proprietari de presă s-au aliat pentru a-l suspenda din funcţie pe preşedintele Traian Băsescu, demers prin care aceştia ar dori să intre în posesia unor resurse. El a susţinut că astfel de mişcări politice produc în ţară o instabilitate de natură să respingă investiţiile străine.
De asemenea, deputatul PDL Sever Voinescu i-a acuzat pe Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vântu că au dezlănţuit o campanie menită să justifice demiterea preşedintelui Traian Băsescu, dar în spatele căreia s-ar afla „situaţia financiară şi judiciară a celor doi şi a apropiaţilor lor”.

Sever Voinescu a susţinut că cei doi ar conduce „un atac politic dat prin politicieni comandaţi, iar atacul mediatic prin jurnalişti aflaţi în soldă”. „PSD este, în continuare, la ordinele dlui. Vântu. De curând, dl. Victor Ponta a recunoscut public că partidul său se afla sub comanda dlui. Sorin Ovidiu Vântu acum câteva luni. Ar fi o naivitate să credem că, brusc, această legătură a încetat.

Se vede de la o poştă coordonarea dintre atacurile antiprezidenţiale ale dlui. Ponta şi campania mediatică a trustului dlui. Vântu. În ceea ce-l priveşte pe dl.Voiculescu, aici lucrurile sunt cât se poate de clare: partidul dlui. Voiculescu este de multă vreme partenerul de troc ‘televiziuni contra locuri în Parlament’ al PSD”, a mai arătat Voinescu.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.