EUR
4,85 RON
(-0.15%)
USD
4,36 RON
(+0.58%)
GBP
5,39 RON
(+0.03%)
CHF
4,53 RON
(+0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.38%)
BYN
1,81 RON
(+0.45%)
CAD
3,17 RON
(+0.57%)
RSD
0,04 RON
(-0.13%)
AUD
2,89 RON
(+0.66%)
JPY
0,04 RON
(+0.37%)
CZK
0,18 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.41%)

Emil Boc, despre domeniile vizate de impozitul forfetar: Lumea vorbeşte despre restaurante şi pensiuni

Impozitul forfetar, care se va aplica din anul 2011, va ţinti domeniile cu gradul cel mai ridicat de evaziune fiscală, printre care cele ale restaurantelor şi pensiunilor turistice, a sugerat vineri (1 octombrie 2010) prim-ministrul Emil Boc, la TVR1.

Premierul a recunoscut, însă, că nu ştie exact, în acest moment, care vor fi domeniile la care se va aplica impozitul forfetar. „Nu ştiu exact cum va arăta. Toată lumea vorbeşte de restaurante, de pensiuni, că sunt domeniile cu gradul cel mai ridicat de evaziune fiscală, ei le vor identifica şi acolo se va aplica ţintit o formă sau alta de impozitare punctuală”, a spus Boc, la postul public de televiziune.

În altă ordine de idei, primul-ministru a anunţat că a mandatat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Ministerul Finanţelor Publice (MFP) să atace în instanţă hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor Rompetrol de conversie în acţiuni a datoriei companiei către statul român. Emil Boc a mai susţinut că „mişcarea” făcută de compania petrolieră controlată de grupul kazah KazMunaiGaz „este ilegală”.

‘Punctul meu de vedere este că Rompetrol trebuia să plătească toţi banii şi din acest punct de vedere. Cred că ceea ce a făcut Rompetrol este în afara legii şi-i vom acţiona în instanţă pentru recuperarea banilor. Ei aveau obligaţia să plătească întreaga datorie până la 30 septembrie”, a argumentat premierul.

Emil Boc a reliefat că datoria Rompetrol către statul român, de 500 de milioane de euro, „a fost generată de Guvernul condus de social-democratul Adrian Năstase, printr-o ordonanţă de urgenţă din anul 2003″. În context, el a negat că, în calitate de membru al Comisiei juridice a camerei Deputaţilor, la acea vreme, ar fi votat pentru aprobarea respectivei ordonanţe. „Nici poveste, eu nu am votat o asemenea ordonanţă… Ea a fost adoptată de Guvernul Năstase în 2003, asta este realitatea”, a afirmat Emil Boc.

Citește și
1 Comentariu
  1. luly piro spune

    mai oameni buni si tu mai bok intelege ca cele mai mari afaceri si firmele care castiga cel mai mult sunt detinute de oamenii din guvern ,care nu prea declara averi si care sescutesc de orice fel de achitare de taxa asa ca problema nu va fii rezolvata si daca impozitul va fii de 90%,nu se aduna bani la buget daca opresti cinci lei din pensia si asa amarata a unui batran,asa ca vorbiti pe nas acolo n palat si pe la posturile tv

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata