Fondul locativ, dezvoltat printr-o strategie la nivel naţional

Fondul locativ din România va fi dezvoltat printr-o strategie naţională, care să pună în acord programele guvernamentale, strategiile locale şi politicile sectoriale în domeniu, a declarat luni (4 octombrie 2010) ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, cu prilejul unei vizite efectuate într-unul din primele cartiere de locuinţe construite în Bucureşti.

‘Este necesar să reglementăm atât construirea, cât şi reabilitarea fondului locativ existent. Noua lege privind construcţia exploatarea şi administrarea locuinţelor introduce reguli pentru exploatarea, închirierea locuinţelor de stat. Legea introduce obligativitatea construirii planului local de locuire, obligatoriu pentru unităţile administrativ-teritoriale cu peste 10.000 de locuitori.
De asemenea, trebuie să se asigure un fond imobiliar de terenuri pentru dezvoltarea locuinţelor. Legea trebuie să satisfacă nevoia de locuinţe durabile, sănătoase, pentru toate categoriile de locuitori’, a afirmat Elena Udrea, precizând că legea va fi lansată în dezbatere publică peste o săptămână.

Citeste si:  Se apropie sfârşitul…

Oficialul MDRT a adăugat că noua lege se referă şi la construirea locuinţelor în parteneriat public-privat. ‘Sunt definite responsabilităţile autorităţilor locale şi trebuie să existe o strategie naţională de dezvoltare a fondului locativ, care să pună în acord programele guvernamentale, strategiile locale şi politicile sectoriale în domeniu’, a menţionat ministrul Dezvoltării.
Elena Udrea a vizitat, luni, primul cartier construit în Capitală, în urmă cu 100 de ani, de Societatea comunală pentru locuinţe ieftine din Bucureşti. De asemenea, a efectuat o vizită la un centru de sprijin socio-educativ pentru copii, tineri şi familii în dificultăţi al fundaţiei Joyo. Vizita a fost efectuată cu prilejul sărbătoririi Zilei Mondiale a Habitatului, tema din acest an fiind ‘oraşe mai bune, o viaţă mai bună’.

Citeste si:  Proiectul legii bugetului de stat pe 2011 a fost aprobat de comisiile reunite de buget finanţe
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close