Turnul Eiffel şi gara centrală din Berlin, pe o listă de ţinte pentru atentate

Turnul Eiffel din Paris sau gara centrală din Berlin figurează, printre alte locuri frecventate din Europa, pe o listă de ţinte ale unor posibile atentate, obţinută de serviciile de informaţii occidentale, relatează Fox News, citând surse oficiale.

Potrivit postului de televiziune american, preluat luni de AFP şi care citează un înalt oficial occidentale din domeniul informaţiilor, această listă ar fi fost comunicată de un ‘cetăţean germano-pakistanez chestionat la baza militară americană de la Bagram, în Afganistan’. Fox News adaugă că această informaţie a fost confirmată de un alt înalt oficial din domeniul informaţiilor.

Citeste si:  Eduard Hellvig - propus de premierul desemnat pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Turismului - biografie

Pe această listă figurează de asemenea, conform Fox News, hotelul de lux Adlon, din apropiere de Poarta Brandenburg din Berlin, turnul televiziunii din Alexanderplatz, tot din capitala germană, dar şi Catedrala Notre-Dame de la Paris. ‘Un responsabil a mai spus că securitatea a fost sporită în jurul familiei regale britanice’, a relatat Fox News.

Pe de altă parte, Statele Unite ale Americii i-au pus în gardă duminică pe americanii care călătoresc în Europa împotriva ‘riscurilor potenţiale de atentate teroriste’, făcând apel la vigilenţă din partea acestora în locurile publice, în urma unor informaţii apărute în presă cu privire la atentate dejucate. ‘Informaţiile actuale lasă de înţeles că Al-Qaida şi alte organizaţii afiliate continuă să pregătească atentate teroriste’, a afirmat Departamentul de Stat american într-un comunicat.

Citeste si:  Barack Obama nu este invitat la nunta lui Chelsea Clinton
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close