Zăpezile şi frigul vin peste România cu o lună în avans

Meteorologii britanici estimează că românii vor avea parte de o iarnă „tradiţională”, cu temperaturi sub zero grade Celsius, însoţite de viscol şi zăpadă din abundenţă.

Iarna se va instala în România peste o lună. Aşa estimează specialiştii Centrului Internaţional de Prognoză Meteorologică din Marea Britanie, potrivit cărora românii vor avea parte de o iarnă „tradiţională”, cu temperaturi sub zero grade Celsius, cărora li se vor adăuga viscolul şi zăpada din abundenţă.

„Cert este faptul că ar trebui să începem să ne obişnuim încă de pe acum cu temperaturile mai scăzute, deoarece vara nu se va mai întoarce”, a conchis unul dintre meteorologii consultaţi de EVZ. Astfel, până la finele acestei luni, în vestul, sudul şi estul ţării, media temperaturilor va fi de 10 grade Celsius, în timp ce în centru se vor înregistra cel mult 8 grade Celsius.

Nu vor lipsi nici ploile, care vor cădea din abundenţă în vestul Transilvaniei, în vestul Munteniei şi în nordul ţării (între 80 şi 100 de litri/metrul pătrat).

În noiembrie, temperatura medie va fi de 4,2 grade Celsius, iar temperaturi mai scăzute, de până la minus 4 grade Celsius, se vor înregistra în nordul Transilvaniei şi al Moldovei, dar şi la Târgu-Mureş. Ninsori abundente vor cădea în a proape toată ţara, mai puţin afectată urmând să fie Dobrogea.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.