EUR
4,84 RON
(-0.05%)
USD
4,27 RON
(+0.34%)
GBP
5,38 RON
(+0.07%)
CHF
4,55 RON
(-0.06%)
BGN
2,47 RON
(+0.25%)
BYN
1,75 RON
(+0.25%)
CAD
3,15 RON
(+0.13%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.15%)
JPY
0,04 RON
(+0.19%)
CZK
0,18 RON
(-0.07%)
INR
0,06 RON
(+0.59%)

Domnule preşedinte al SUA, învăţaţi de la Ceauşescu!

Domnule preşedinte, învăţaţi de la Ceauşescu!, îl îndeamnă cunoscutul comentator de radio Barry Farber, gazda emisiunii „Barry Farber Show”, pe preşedintele american Barack Obama, într-un articol publicat de wnd.com, în care susţine că ultimele zile ale dictatorului român pot servi drept lecţie liderului de la Casa Albă.

Dictatorul român şi preşedintele Barack Obama, scrie Farber, par să împărtăşească o trăsătură lamentabilă. In cazul ambilor lideri, lipsa de popularitate nu serveşte la o schimbare de direcţie, ci mai degrabă drept dovadă că ‘agenda’ de lucru funcţionează şi trebuie consolidată. Aţi auzit teoria că preşedintele Obama nu ‘face greşeli’; în schimb el pare setat pe o direcţie menită să aducă deliberat America în jos, pentru a-i da un apect marxist, scrie comentatorul.

Chiar înainte de Crăciunul anului 1989, Ceauşescu simţea că nu are niciun motiv să fie neliniştit. Poliţia sa secretă, ‘Securitatea’, ţinea naţiunea într-o stare de frică la fel de eficientă ca Gestapo-ul lui Hitler. Ordinul său de ‘a stinge lumina’ la ora 19.00 pentru a economisi resursele a atras oprobiul românilor, colorat, însă nu mortal. Proiectul său favorit, un palat care rivalizează Versailles-ul la grandoare lipsită de sens, avansa conform planului, iar Ceauşescu obişnuia să viziteze construcţia pentru a-şi freca mâinile goale de monumentul dedicat măreţiei sale.

Între timp, românii disperaţi care încercau să scape de dictatură trecând înot Dunărea în Iugoslavia erau împuşcaţi în apă, sau în cazul în care ‘marinarii’ Securităţii se simţeau sportivi, erau tăiaţi în bucăţi de elice. Dictatura din România a fost un regim cu sute de poezii de dragoste adresate dictatorului şi nicio replică din partea maselor.

Linguşirea politică este ca un parfum, care trebuie inhalat, dar nu înghiţit. Până la sfârşitul lui 1989, poporul român a vrut să îi facă pe Nicolae Ceauşescu pe soţia sa malefică bucăţi. O provocare la adresa minorităţii maghiare din România a dus la o confruntare violentă, cu aproximativ o mie de manifestanţi măcelăriţi de către Securitate.

Intr-un context în care întreaga naţiune clocotea de ură împotriva sa şi a soţiei sale, dictatoul a plecat într-o vizită de stat în Iran. S-a întors la o naţiune care îl dorea mort. Nebuneşte, el a cerut organizarea unui miting în Piaţa Palatului, crezând că îi poate aduce pe oameni de partea sa, împotriva maghiarilor urâţi în mod tradiţional. Nici măcar unul dintre consilierii lui Ceauşescu nu a avut curajul să se ridice şi să îi spună: ‘Hei, şefu’, poate mai bine încercăm să liniştim ce se întâmplă aici’.

Auziţi şi ţineţi seama de lecţia acestui tiran comunist criminal şi sadic, domnule preşedinte? Atunci când Ceauşescu s-a întors din Iran ( unde ar fi trebuit să rămână!) şi s-a confruntat cu mulţimea, el a auzit, pentru prima oară în viaţă, huiduielile şi strigătele ‘Jos Ceauşescu!’. Era prea târziu, dar cel puţin şi în cele din urmă a aflat. Şi-a întrerupt discursul, s-a întors în palat, şi-a făcut un plan grăbit de a fugi de pe acoperiş cu elicopterul.

Dante a descris multe tipuri de iad. David Kupelian (autorul ‘How Evil Works”) identifică mai multe tipuri de rău. Ceauşescu se potriveşte părţii de sus. Cel puţin el a fost suficient de inteligent pentru a realiza atunci când a auzit tare primul protest că jocul s-a terminat. Ceauşescu şi soţia sa au fost executaţi prin împuşcare de către militari.

‘Vă rugăm, domnule preşedinte’, insistă Farber, ‘învăţaţi de la Nicolae Ceauşescu!’ Starea de spirit în America este foarte proastă şi se înrăutăţeşte, iar ura deschisă faţă de preşedintele Obama şi de echipa sa a atins un nou nivel, pretinde comentatorul. ‘Ştii ce faci şi generează această ostilitate. Opreşte-te!… Întoarce-te cât suntem încă departe de orice moment ‘românesc’!’, continuă comentatorul.

‘Ne vom opune în stilul american, nu în ce cel românesc…. Tu şi democraţii tăi nu sunteţi singurii noştri trădători. Sunteţi cei mai recenţi trădători şi vrem să plecaţi , în condiţii de siguranţă, curat, şi mai presus de toate, non violent’, adaugă Farber, oripilat de ceea ce percepe drept ‘fandarea nestăpânită către stânga’ a preşedintelui Obama.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata