EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Symmetrica va deschide o fabrică nouă în apropiere de Bucureşti

Compania producătoare de pavele Symmetrica va deschide cea de-a treia fabrică de produse vibropresate în prima jumătate a anului viitor, noua unitate fiind amplasată lângă Bucureşti, în localitatea Bolintin Vale, au anunţat reprezentanţii companiei printr-un comunicat de presă.


Cu o valoare estimată de 4,5 milioane euro, proiectul de investiţie a fost demarat la începutul anului 2010, iar în luna iulie s-a concretizat prin achiziţia terenului şi construcţia halei de producţie. Aceasta în condiţiile în care, tot în acest an, în luna mai, Symmetrica a pus în funcţiune o nouă linie de producţie la Podu Iloaiei (judeţul Iaşi), investiţie care s-a cifrat la circa 4,3 milioane euro.

Fabrica de la Bolintin Vale este amplasată pe o suprafaţă de aprox. 17.000 mp, din care halele de producţie ocupă 1.300 mp, iar construcţiile anexe încă 1.000 mp. Restul suprafeţei reprezintă spaţii tehnice şi de depozitare, precum şi un showroom de prezentare a produselor.

Cu toate că proiectul de construcţie a noii fabrici are loc în plină recesiune economică, directorul executiv al companiei, Sebastian Bobu, consideră că momentul în sine este unul potrivit pentru extinderea pe pieţe cu potenţial mare.

„Strategia de dezvoltare a firmei pe termen mediu prevede extinderea activităţii de producţie prin deschiderea a două sau chiar trei fabrici noi în următorii doi ani. Cum capitala este cea mai importantă zonă ca valoare a investiţiilor, a devenit implicit şi una din ţintele noastre. Faptul că am reuşit să obţinem o finanţare consistentă pentru dezvoltarea proiectului, chiar şi în contextul în care băncile sunt foarte circumspecte, ne-a întărit convingerea că planurile noastre sunt sustenabile”, a precizat directorul executiv al Symmetrica, Sebastian Bobu.

Odată cu finalizarea celei de-a treia unităţi de producţie, alături de fabricile de la Vereşti-Suceava şi Podu Iloaiei-Iaşi, Symmetrica îşi măreşte capacitatea de producţie cu 3.000 mp de produs pe zi, în funcţie de tipul prefabricatului, ajungând astfel la o capacitate totală de 8.000 mp de produs pe zi.

„Fabrica de lângă Bucureşti se situează, ca şi capacitate de producţie, după fabrica de la Vereşti şi înaintea celei de la Iaşi. În acest moment avem pregătite platformele şi, în curând, vom începe execuţia anexelor. În condiţiile actuale, dacă totul se desfăşoară conform graficelor, la 15 aprilie 2011 vom livra primele pavele şi borduri la fabrica din Bolintin Vale”, a menţionat Sebastian Bobu.


Ce spun cifrele: un an 2010 mai bun decât 2009


În contextul prăbuşirii pieţei materialelor de construcţii din anul 2009, cifra de afaceri a companiei Symmetrica a avut o uşoară scădere comparativ cu anul 2008, de la 28,4 milioane lei la  26,3 milioane lei. În schimb, în primele şase luni din 2010, producătorul de pavele a înregistrat o revenire la nivelul anului 2008.

„Deşi economia românească nu trece prin cele mai bune momente, în 2009 am înregistrat o creştere a cantităţii de produs livrat comparativ cu anul 2008, în condiţiile unei cifre de afaceri sensibil mai scăzută. Acest fapt se datorează scăderii preţurilor la materii prime şi implicit a produsului finit livrat către partenerii noştri. În schimb, în primele şase luni din 2010 am înregistrat o revenire la nivelul anului 2008 ca şi valoare a vânzărilor”, a arătat directorul executiv al companiei.

Symmetrica este totodată şi singurul producător din Romania de linii complet automate de fabricare a pavelelor, bordurilor şi bolţarilor din beton vibropresat. „Aceasta ne creează un avantaj extrem de important în raport cu ceilalţi producători de pe piaţă, cunoscut fiind faptul că cele mai mari costuri, care cântăresc greu în preţul final, sunt cele de dotare şi de service pentru echipamentele de producţie”, a subliniat în încheiere Sebastian Bobu.

Citește și
1 Comentariu
  1. Aurel spune

    Cu o floare nu se face primavara. Nici cu doua…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata