Poliţia face bilanţul operaţiunii „Arestaţi dobânzile!” Vezi aici ce succese au înregistrat poliţiştii în negocierile cu băncile

Termenul dat de ministrul de Interne şefilor de inspectorate pentru renegocierea condiţiilor de creditare a poliţiştilor a expirat ieri, 7 octombrie.

În timp ce IGP centralizează rezultatele, câteva inspectorate judeţene confirmă deja obţinerea unor condiţii mai avantajoase de reeşalonare sau refinanţare a creditelor. Liderii sindicali nu cred în această soluţie, în timp ce mii de poliţişti sunt în pragul disperării, pentru că nu mai au bani de rate, scrie Gândul.

Din cei 1.550 de poliţişti prahoveni, majoritatea au împrumuturi la bănci. Peste 200 nu mai pot face faţă ratelor.

Citeste si:  Brăila: Premiul I al Festivalului internaţional "Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării" a plecat în Bulgaria

„Inspectorul-şef a găsit o soluţie şi a vorbit cu o societate care acordă gratuit consultanţă poliţiştilor pentru a obţine refinanţări ale creditelor”, spune Ioniţă. „În acest fel, poliţiştii nu trebuie să ia şpagă să-şi plătească datoriile. A fost o perioadă în care lumea înnebunise. Mulţi şi-au făcut credite şi au cumpărat maşină, casă, mobilă, ce aveau nevoie”.

Şeful Sindicatului Naţional al Poliţiş­tilor şi Personalului Contractual, Marian Gruia, a declarat pentru gândul că băncile ar fi interesate şi ele de renegocierea contractelor de credit ale poliţiştilor.

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Toader Paraschiv: Nu se poate face trafic de influenţă ca să se impună reeşalonări. Liderul sindical consideră iniţiativa ministerului ca fiind una nocivă pentru imaginea poliţiştilor.

Citeste si:  Urmărire cu focuri de armă în Prahova
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close