Statul, obligat să mărească pensiile cu 8%, în 2011

Pensionarii ameninţă cu proteste de stradă şi cu acţiuni la forurile internaţionale din cauza Legii pensiilor unitare. Reprezentanţii vârstnicilor cer ministrului muncii, Ioan Botiş, să revină asupra declaraţiilor conform cărora pensile nu vor scădea, întrucât acest lucur nu este real.

Economiştii susţin că statul, conform noii legi, ar trebui să mărească pensile cu 7 – 8%. În aceste condiţii, Guvernul nu ar realiza nici o economie.

Federaţiile de pensionari avertizează că vor organiza proteste de stradă şi că se vor adresa forurilor internaţionale, fiind nemulţumiţi de faptul că Legea pensiilor unitare a fost declarată constituţională.

Citeste si:  În două din trei judeţe ale ţării, numărul pensionarilor este mai mare decât cel al angajaţilor

‘Suntem consternaţi de hotărârea Curţii Constituţionale prin care s-a considerat constituţională Legea sistemului unitar de pensii. Se ştie că peste jumătate dintre pensionarii din România au pensii sub nivelul de trai decent, stabilit de Institutul Calităţii Vieţii, de 500 de lei. Această lege, care prevede indexarea pensiilor cu rata inflaţiei, ce este prognozată să scadă continuu şi ce poate ajunge până la 2-3 procente, în timp ce preţurile pentru alimente, întreţinerea locuinţelor şi medicamente cresc anual cu procente între 20 şi 100%’, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale ‘Unirea’ a Pensionarilor din România, Dumitru Cojanu, citat de Puterea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata