Angela Merkel: Suntem întotdeauna dispuşi să susţinem România pentru o mai consistentă integrare europeană

Cancelarul german Angela Merkel a dat asigurări marţi (12 octombrie 2010) la Palatul Cotroceni, în discuţiile cu preşedintele Traian Băsescu, că Germania este dispusă să susţină România pentru o mai consistentă integrare în Uniunea Europeană.

„Suntem întotdeauna dispuşi să susţinem România pe drumul spre o mai consistentă integrare în Uniunea Europeană. Noi ştim că ţara dumneavoastră este lovită şi de criza economică şi de aceea este bine că avem relaţii strânse în domeniul economic şi am acordat un sprijin reciproc prin pachetele anticriză şi cred că această vizită de astăzi va fi o contribuţie ulterioară să avem relaţii mai intense decât sunt deja”, a menţionat Merkel.

Citeste si:  Gabriela Firea - aleasă preşedinte PSD Ilfov, cu unanimitate de voturi

La rândul său, Traian Băsescu i-a mulţumit cancelarului german pentru asistenţa oferită de Berlin Bucureştiului în problematica legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pe Justiţie. „Doamnă cancelar, vă mulţumesc pentru vizita pe care o faceţi în România. Este pentru noi şi pentru români o onoare să vă primim.

Vizita dumneavoastră ne va prilejui discuţii cu privire la relaţia bilaterală şi proiectele europene foarte importante pe care le avem împreună. De asemenea, ţin să vă mulţumesc pentru asistenţa pe care ne-aţi acordat-o atât în problema MCV, cât şi în toate problemele pe care România le-a avut atât în perioada de pre-aderare, cât şi acum, după ce am devenit membri ai Uniunii Europene”, a spus preşedintele Traian Băsescu, în debutul convorbirilor cu Merkel.

Citeste si:  Traian Băsescu: România va ridica la Bruxelles problema delocalizării industriilor din UE către Asia;poate trebuie găsite stimulente fiscale
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close