Câţi bani poţi să faci dintr-un blog?

In ultimii ani, lumea virtuala s-a dezvoltat exploziv inclusiv in Romania. Pe acest sector putem spune ca suntem si noi in randul lumii. Avem acces la Internet de mare viteza si in fiecare zi apar zeci de site-uri si bloguri care atrag din ce in ce mai multi utilizatori. De altfel, blogging-ul a devenit o adevarata moda pe plaiurile mioritice. Exista bloguri de politicieni, jurnalisti, vedete de televiziune, artisti, publicitari, bucatari, economisti, coafeze, gospodine, vrajitoare, etc., potrivit Incont.ro.

Studiul BR 2009, derulat la inceputul acestui an pe refresh.ro si lansat impreuna cu STANDOUT, agentia de publicitate online pe bloguri,prezinta o radiografie a bloggerului si a activitatii de blogging in Romania.

Citeste si:  Cristian Popescu Piedone: În luna septembrie voi înfiinţa poliţia animalelor

Dincolo de un profil sociodemografic al bloggerilor, studiul BR 2009 mai arata si modul in care acestia isi pregatesc, deruleaza si isi evalueaza activitatea de a scrie pe blog, modul in care bloggerii folosesc retelele sociale, precum si modul in care aceasta activitate le genereaza venituri.

Informatia pe care o astepta toata lumea este aceea ca 10% dintre bloggerii respondenti au castigat anul trecut peste 1.000 de euro.

Un calcul simplu, ce ia considerare doar minimele si o medie de 100 de euro per blogger ce a declarat sub 1.000 de euro, ne arata ca, in Romania lui 2009, blogging-ul a devenit o mica industrie ce a incasat, cel putin la nivel declarativ, undeva in jurul sumei de 300.000 de euro.

Citeste si:  Dr. Christa Todea-Gross: "Vaccinurile: prevenţia care îmbolnăveşte şi uneori chiar ucide”
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata