Insolvenţa nu este întotdeauna cea mai bună soluţie

Specialiştii spun că au scăzut cazurile de insolvenţă întrucât creditorii au înţeles să recurgă şi la alte măsuri de recuperare a creanţelor, potrivit Curierul National.

Dacă până nu demult a existat un avânt al declarării stării de insolvenţă într-o economie aflată în criză, se pare că întreprinzătorii şi-au dat seama că aceasta nu este soluţia care să le rezolve problemele pe care le au.

Specialiştii în insolvenţă spun că în acest an au observat o scădere a  numărului de dosare de insolvenţă, însă cazurile de neplată există în continuare. „Spre deosebire de anul trecut, în 2010 am observat o creştere a numărului creditorilor care au înţeles că există şi alte modalităţi de acoperire a creanţelor decât cele ale înregistrării de cereri de insolvenţă  împotriva debitorilor lor şi că uneori acestea sunt mai eficiente şi în favoarea lor. Experienţa a demonstrat că uneori este mai indicat să se renegocieze termenii contractuali atunci când debitorii se află în dificultate economică, sau să se apeleze la dispoziţiile legii privind concordatul preventiv, decât să se aleagă procedura insolvenţei”, a declarat Nicoleta Grama, partener Dănilă, Petre&Asociaţii.

Citeste si:  Şefii Nicolina SA nu ştiu dacă societatea este în insolvenţă sau nu
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata