Evaziunea fiscală la legume şi fructe, pe an, este enormă: 250 milioane de euro

Reducerea TVA la alimente, mai ales la cele de bază, este o soluţie pentru reducerea evaziunii fiscale, care este enormă în agricultura românească, doar la legume şi fructe, anual, statul român pierde 250 de milioane de euro, a declarat joi (14 octombrie 2010) la Sibiu, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

”Reducerea TVA-ul este o soluţie, nu este însă singura, este vorba şi de asocierea şi valorificarea transparentă a producţiei. Cel mai important lucru este asocierea. (…) Prin construcţia de depozite, vrem să putem fiscaliza producţia. Pierderile prin evaziune sunt încă enorme în agricultură. Numai la legume şi fructe pierdem 250 milioane de euro pe an”, a spus ministrul Tabără.

Citeste si:  Ponta: Până la finele săptămânii vor fi efectuate toate plăţile directe către agricultori

Acesta a apreciat, tot joi, dar la Bucureşti, că, dacă sunt eliminate din competiţie evaziunea şi speculaţia, România poate rezolva o bună parte din probleme agricole existente. ‘Cred că problema agriculturii va fi una dominantă în perioada următoare şi cu extrem de multe preocupări în următorii 15-20 de ani. Din păcate, această secvenţă este întreruptă într-un anumit fel, prin evaziune şi speculaţie. Sistemul de competiţie va fi al el acasă, dacă reuşim să reducem aceste două aspecte’, a menţionat şeful Ministerului Agriculturii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata