EUR
USD
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Război cu miză de 30 milioane de euro între transportatori şi Guvern

Deşi are datorii vechi de un an către operatorii curselor rutiere interurbane, statul îi penalizează pe aceştia pentru cea mai mică întârziere la plata taxelor şi impozitelor.

Legea îi obligă pe transportatori să le vândă bilete cu 50% mai ieftine pensionarilor, în schimbul cupoanelor de reducere de care aceştia beneficiază. Cupoanele sunt apoi depuse la Ministerul Transporturilor, care apoi cere Ministerului Finanţelor aprobarea decontului. În mod normal, nu ar trebui să dureze mai mult de o lună. În realitate, arată Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatori­lor Români de Transport (FORT), s-a ajuns ca plăţile să se facă cu o întârziere de un an, restanţele statului către firmele din domeniu ajungând la circa 120 de milioane de lei, scrie Capital.

Avem de primit de la stat cam un milion de lei pentru reducerile acordate. E uşor să faci pomană pe banii altora“, spune directorul general de la Dacos Râmnicu-Vâlcea, Dan Petrescu. El crede că cel mai cinstit ar fi ca aceste datorii să se compenseze cu sumele pe care firmele trebuie să le achite la buget. „Noi, dacă întârziem, plătim penalităţi. Nu vreau penalităţi de la stat, dar măcar să se ajungă la un sistem de compensare“, spune acesta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata