EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,13 RON
(-0.52%)
GBP
5,37 RON
(+0.03%)
CHF
4,47 RON
(+0.44%)
BGN
2,47 RON
(+0.41%)
BYN
1,69 RON
(-0.85%)
CAD
3,07 RON
(-0.28%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,92 RON
(+0.27%)
JPY
0,04 RON
(-0.02%)
CZK
0,18 RON
(+0.18%)
INR
0,05 RON
(-0.11%)

Un întreprinzător român din Dallas oferă cizme pentru copiii săraci din Europa de est

Un om de afaceri de origine română din SUA, Samuel Bistrian, a pus bazele companiei Roma Provisions pentru a le oferi copiilor din familii sărace din estul Europei încălţările de care au nevoie pentru anotimpul rece, conform cotidianului Dallas Morning News.

Samuel Bistrian, 28 de ani, explică faptul că afacerea sa legată de comercializarea cizmelor de cauciuc cuprinde şi o dimensiune personală, emoţională, pentru că, la rândul său, s-a născut într-o familie „foarte, foarte săracă” din mediul rural în România, şi a avut prima sa pereche de cizme de cauciuc abia la vârsta de 6 ani.
„Am fost atât de fericit atunci… mulţi dintre copiii din satul nostru aveau degete lipsă la picioare din cauza degerăturilor”, povesteşte el.

Samuel Bistrian trăieşte în prezent cât se poate de confortabil la Dallas, alături de soţie şi de fetiţa sa, însă amintirile despre copiii săraci, nevoiţi să-şi petreacă iarna desculţi, l-au inspirat să-şi investească toate economiile pentru a înfiinţa compania Roma Provisions, companie care a anunţat că va trimite gratuit câte o pereche de cizme de cauciuc copiilor nevoiaşi din estul Europei pentru fiecare pereche de cizme vândută în SUA.

„Este mai mult decât o simplă afacere – de fapt chiar este o campanie de ajutorare a săracilor, a copiilor neglijaţi, aflaţi la limita subzistenţei”, susţine el. Primele cizme comercializate de Bistrian vor ajunge în magazinele americane din luna noiembrie şi pot fi cumpărate şi de pe internet la preţul de 38 de dolari pentru copii şi respectiv 78 de dolari pentru modelele de damă.

„Preţurile noastre sunt foarte competitive pentru că vin în întâmpinarea clientului şi îi oferă şi ocazia să facă o faptă bună. Aceste cizme pentru copii nu sunt precum cele de 45 de dolari, dar cu o calitate mai scăzută, dar nici precum cele de 140 sau de 225 de dolari”, mai explică el. În prezent Samuel Bistrian pune bazele unei reţele pentru a distribui 5.000 de perechi de cizme în România, Slovacia şi Ucraina, până de Crăciun.

Aceste cizme vor fi oferite alături de cărţi şi creioane de colorat într-un ghiozdan. După ce a lucrat 5 ani în domeniu, la o altă companie americană de profil, mai întâi în calitate de simplu vânzător, apoi ca intermediar şi în departamentul de relaţii cu clienţii, Bistrian stăpâneşte toate cunoştinţele necesare pentru a-şi porni propria afacere. Spirit aventurier, el şi-a părăsit serviciul şi a călătorit în China pentru a găsi un producător pentru cizmele pe care vrea să le comercializeze.

„Prima mea impresie despre fabricile de încălţăminte nu a fost prea fericită. Am văzut muncind umăr la umăr copii şi bătrâni, ceea ce ar contrazice chiar conceptul pe care încerc să-l pun în aplicare, de ajutorare a copiilor defavorizaţi.
Aşa că m-am asigurat că oamenii care produc cizmele mele nu sunt nici copii şi nici bătrâni, iar controlul de calitate este foarte dur, pentru a asigura produse durabile şi care să arate bine”, a mai susţinut el, adăugând despre numele companiei, „Roma”, care îi reprezintă pe ţigani, că scris invers înseamnă „dragoste” în mai multe limbi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata