ANAF: Nu există un termen pentru transmiterea din teritoriu a listelor cu stimulente

Unităţile teritoriale din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nu au un termen limită pentru transmiterea listelor cu angajaţii care vor primi stimulentele restante, dar este interesul lor să facă evaluarea cât mai rapid, a declarat luni (18 octombrie 2010) preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

El a afirmat că în prezent se lucrează la aceste liste, care vor fi centralizate la secretariatul general din Ministerul Finanţelor Publice, şi că până la acest moment au fost primite doar 2-3 liste.
‘A fost foarte criticată decizia noastră… că dorim să vedem şi noi la Bucureşti listele înainte de a fi date în plată, pentru a nu exista vreo tentaţie sau un blat local între directorul teritorial şi sindicalistul şef’, a spus Blejnar.

Citeste si:  NOUTATI LEGISLATIVE – 25 septembrie (0670)

Şeful Fiscului a precizat că banii pentru plata stimulentelor sunt în conturile autorităţilor din teritoriu şi că, dacă listele nu sunt transmise în cursul zilei de luni, nu vor fi avizate luni pentru plată.
‘E interesul lor, sindicalişti şi director, să se aşeze rapid şi să evalueze personalul. E evident că dacă listele nu se avizează azi nici banii nu se dau azi. Banii sunt în conturi de când s-au constituit fondurile, banii nu au venit niciodată la Bucureşti. Sunt în conturile unităţilor teritoriale’, a afirmat Blejnar.

Oficialul ANAF a mai spus că nu vor fi abuzuri la acordarea sau neacordarea stimulentelor şi a apreciat că, dacă o persoană are salariu mic, dar nu a făcut nimic pentru instituţie, nu trebuie să primească stimulente. Ministrul Finanţelor Publice, Gheroghe Ialomiţianu, a declarat luni că are informaţii că unii directori din teritoriu s-au trecut în fruntea listelor.

Citeste si:  În absenţa contestaţiilor statelor membre ale UE, Spania poate restricţiona piaţa muncii pentru români

‘Am informaţii că sunt directori şi din minister şi din teritoriu care s-au trecut în fruntea listelor cu fonduri pentru stimulente la valoarea cea mai mare. Le atrag atenţia că verifică comisia. Directorii nu trebuie să fie beneficiarii acestor stimulente. Mulţi dintre ei nu au avut rezultate’, a spus Ialomiţianu.
La încheierea negocierilor cu sindicatelor, sâmbătă, ministrul le-a solicitat directorilor structurilor subordonate de la nivelul judeţelor să fie responsabili atunci când vor întocmi listele pentru plata stimulentelor restante aferente lunilor august şi septembrie.

Citeste si:  Muncitorii de la "Avicola" Iaşi, concediaţi

‘Transmit tuturor directorilor din teritoriu că au o mare responsabilitate privind întocmirea listelor. Cei care o să-şi bată joc de aceste liste cred că trebuie să lucreze în altă parte’, a declarat sâmbătă ministrul Finanţelor, după încheierea Protocolului cu sindicatele privind criteriile de performanţă pentru fondul de stimulente.
Oficialul MFP a precizat că listele întocmite de directorii structurilor teritoriale vor veni la MFP pentru a fi aprobate de comisia constituită în acest scop, care va analiza listele ‘poziţie cu poziţie’, pentru a vedea dacă sunt respectate criteriile stabilite.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close